expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Pengawal Selia:

×
CySEC

Skilling Ltd, dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Cyprus (CySEC) di bawah lesen CIF No. 357/18

Teruskan
FSA

Skilling (Seychelles) Ltd, diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Perkhidmatan Kewangan (FSA) di bawah lesen No. SD042

Teruskan

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

Berdagang komoditi yang paling popular dan mendapat tajuk utama dengan Skilling!

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Gandum adalah salah satu daripada komoditi yang paling sering didagangkan di dunia. Ia digunakan dalam pelbagai produk, dari roti dan pasta ke bir, etanol dan makanan haiwan. Perdagangan gandum melibatkan rangkaian petani, peniaga, pemproses, pengirim, broker dan pengguna yang kompleks yang berinteraksi di pasaran global.

Selama berabad -abad, gandum telah menjadi bahagian penting dalam ekonomi global. Ia adalah salah satu tanaman tertua dan paling banyak ditanam, dengan beribu -ribu jenis yang ditanam di seluruh dunia. Malah, gandum menyumbang lebih daripada 20 peratus daripada semua kalori yang digunakan oleh manusia di seluruh dunia. Sejarah perdagangan gandum bermula pada Mesir kuno, di mana ia digunakan sebagai mata wang. Hari ini, gandum didagangkan di seluruh dunia di bursa saham dan di pasaran niaga hadapan. Harga dipengaruhi oleh faktor -faktor seperti keadaan cuaca, dasar eksport, hasil tanaman, subsidi pertanian dan banyak lagi.

Harga gandum telah berubah -ubah sepanjang sejarah, bergantung kepada pelbagai faktor yang berbeza. Sepanjang abad yang lalu, harga tertinggi untuk gandum dilihat pada tahun 2022 apabila mencapai $ 457.38 setiap bushel. Harga kemudian menjunam serendah $ 166.99 setiap bushel pada tahun 2008, semasa downtime ekonomi. Dalam tahun -tahun kebelakangan ini, perubahan dalam politik global, kemarau dan faktor lain mempunyai kesan yang signifikan terhadap harga gandum.

Sebagai contoh, pada tahun 2012, eksport gandum Rusia diharamkan selepas kemarau yang teruk menyebabkan hasil tanaman menjunam dan harga gandum meroket. Pada tahun 2017, A.S. mengenakan tarif ke atas import dari China, yang menyebabkan harga gandum meningkat lagi disebabkan oleh penurunan bekalan dan peningkatan permintaan untuk gandum domestik. Walaupun harga semasa turun naik setiap hari, ia tetap stabil sebagai pasaran global menyesuaikan diri dengan perubahan dasar dan keadaan cuaca. Harga gandum terus menjadi faktor penting dalam industri pertanian dan mungkin akan kekal selama bertahun -tahun yang akan datang.

Apabila ia datang untuk berdagang gandum, salah satu perbezaan utama antara CFD dan melabur dalam komoditi sebenar adalah leverage yang anda dapatkan dengan CFD. Dengan CFD, anda boleh mengawal jumlah gandum yang lebih besar daripada yang anda dapat lakukan jika anda hanya melabur secara langsung dalam komoditi fizikal. Ini bermakna anda boleh membuat keuntungan yang lebih besar dengan modal yang lebih kecil.

Walau bagaimanapun, ia juga bermakna bahawa kerugian potensi anda juga diperkuatkan dan anda boleh kehilangan lebih banyak daripada apa yang anda pada mulanya melabur jika pasaran bergerak melawan anda. Satu lagi perbezaan ialah apabila perdagangan CFD gandum, tidak perlu menyimpan aset fizikal tidak seperti dalam pelaburan tradisional di mana kos penyimpanan mungkin ditanggung.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

device-default.png

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Lihatlah sektor komoditi! Pelbagaikan dengan satu kedudukan.

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan
Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan yang datang dengan memiliki aset asas.

CFD
Komoditi
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg