expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Pengawal Selia:

×
CySEC

Skilling Ltd, dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Cyprus (CySEC) di bawah lesen CIF No. 357/18

Teruskan
FSA

Skilling (Seychelles) Ltd, diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Perkhidmatan Kewangan (FSA) di bawah lesen No. SD042

Teruskan

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

Berdagang komoditi yang paling popular dan mendapat tajuk utama dengan Skilling!

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Penyelidik global percaya pasaran gula boleh bernilai hampir $53 bilion menjelang akhir tahun 2022. Gula ialah komoditi lembut yang sangat serba boleh, jadi ketahui semua yang perlu diketahui tentang perdagangan harga gula. Seperti kebanyakan komoditi lembut, harga gula dipengaruhi oleh kuasa penawaran dan permintaan. Jika lebih ramai orang mahu membeli gula daripada menjualnya, nilainya akan meningkat. Jika lebih ramai orang mahu menjual gula daripada membelinya, nilainya akan jatuh.

Pengeluar gula terkemuka di seluruh dunia termasuk Brazil, India dan Kesatuan Eropah (EU). Brazil dikatakan mengeluarkan sekitar 39 juta tan sebagai peneraju pasaran. Terdapat beberapa faktor yang menentukan nilai gula dalam pasaran komoditi. Kekuatan dolar AS adalah salah satu elemen sedemikian, memandangkan gula berharga dalam USD. USD yang lemah menyaksikan nilai komoditi lembut jatuh dan jika USD kukuh berbanding mata wang fiat lain, gula menjadi lebih mahal dan mendapat permintaan yang lebih besar.

Keadaan cuaca buruk juga boleh mendatangkan malapetaka dengan tanaman gula, yang boleh menyebabkan masalah bekalan. Sikap terhadap penggunaan gula juga berubah di banyak negara maju, dengan kaitan dengan diabetes dan obesiti berpotensi membawa kepada kejatuhan dalam permintaan dan penurunan harga gula.

Harga gula tertinggi sepanjang masa direkodkan pada tahun 1974 apabila gula mencecah $0.60 per paun. Lonjakan nilai gula ini disebabkan oleh pembelian yang besar dari Kesatuan Soviet dan beberapa wilayah Arab. Ia kemudian menjunam kepada hanya $0.03 setiap paun pada tahun 1983.

Sejak itu, harga gula berada pada trajektori menaik yang stabil. Berikutan pergantian milenium, harga melonjak daripada $0.05 per paun pada awal tahun 2000 kepada paras tertinggi $0.33 per paun pada tahun 2011. Salah satu sebab utama di sebalik kenaikan gula dalam pasaran komoditi ialah ledakan penciptaan etanol di Brazil, pengeluar gula terkemuka dunia. Etanol ialah sebatian kimia yang boleh digunakan sebagai alternatif tenaga kepada bahan api fosil.

Kontrak hadapan biasanya digunakan untuk berdagang gula. Kontrak ini menyatakan tarikh dan harga di mana anda diwajibkan untuk membeli komoditi asas. Kontrak hadapan untuk gula biasanya didagangkan melalui Intercontinental Exchange (ICE).

Daripada memiliki aset asas gula, anda mungkin ingin melabur dalam ekuiti yang menghasilkan dan mengedarkan gula atau produk berasaskan gula. Terdapat juga dana dagangan bursa (ETF) popular yang tertumpu pada komoditi lembut seperti gula.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

device-default.png

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Lihatlah sektor komoditi! Pelbagaikan dengan satu kedudukan.

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan
Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan yang datang dengan memiliki aset asas.

CFD
Komoditi
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg