expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Pengawal Selia:

×
CySEC

Skilling Ltd, dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Cyprus (CySEC) di bawah lesen CIF No. 357/18

Teruskan
FSA

Skilling (Seychelles) Ltd, diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Perkhidmatan Kewangan (FSA) di bawah lesen No. SD042

Teruskan

Memuatkan...

Cotton Trading

Berdagang komoditi yang paling popular dan mendapat tajuk utama dengan Skilling!

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Kapas adalah satu lagi komoditi lembut yang popular untuk diperdagangkan. Ia dituai sebagai serat lembut daripada benih tumbuhan yang dikenali sebagai genus Gossypium. Jenis tumbuhan ini paling biasa ditemui di India, Afrika, Australia dan Mexico. Kira-kira 25 juta tan kapas dihasilkan setiap tahun hari ini.

Kapas telah menjadi komoditi yang tidak ternilai dalam industri tekstil dan pakaian. Gentian kapas telah dipintal menjadi pakaian selama beribu-ribu tahun. Revolusi Perindustrian kemudiannya mengecas peranan kapas dan industri pakaian, dengan kapas tenunan dan rajutan menjadi industri berbilion dolar di seluruh dunia. Ia bukan hanya pakaian pakaian yang telah diubah oleh biji kapas. Benih kapas sering digunakan untuk memberi makan ternakan dengan kos efektif dan minyak daripada benih kapas juga merupakan bentuk alternatif minyak masak malah terdapat dalam kosmetik seperti sabun dan pembersih.

Gentian yang tertinggal dalam pengeluaran biji kapas, yang dikenali sebagai linters, juga digunakan semula untuk digunakan dalam segala-galanya daripada wang kertas hingga pembalut. Terdapat empat jenis kapas utama yang dihasilkan – kapas tanah tinggi, kapas levant, kapas ruji lebih panjang dan kapas pokok. Kapas tanah tinggi menyumbang 90% daripada pengeluaran global. India dan China bersaing sebagai pengeluar kapas terkemuka dunia, dengan yang kedua dikatakan mempunyai 100,000 petani kapas aktif hari ini.

Harga kapas mencecah paras tertinggi sepanjang masa $227 per paun pada Mac 2011. Musim panas ini, harga turun daripada hampir $160 per paun kepada $101 per paun, kerana ekonomi global menunjukkan tanda penarikan balik. Keadaan ekonomi yang lemah adalah negatif untuk harga kapas, dengan pengguna lebih cenderung untuk mencari fabrik yang lebih murah seperti pakaian poliester dan bukannya kapas.

Tidak dinafikan bahawa harga kapas juga banyak dipengaruhi oleh harga minyak global. Kapas memerlukan minyak yang banyak untuk pengeluaran, dengan harga minyak mentah yang tinggi memacu kos pengeluar. Seperti banyak komoditi lembut lain, kapas didagangkan dalam dolar AS per paun. Dolar AS yang kukuh boleh membantu menyokong harga kapas, berbanding mata wang fiat utama yang lain.

Seperti banyak komoditi lembut yang lain, harga kapas boleh menjadi sangat tidak menentu pada masa-masa tertentu. Dengan keadaan iklim dan perdagangan yang tidak menentu, mungkin lebih mudah untuk mengatasi ketidaktentuan harga jangka pendek daripada melabur dalam harga kapas untuk jangka panjang. Sesetengah peniaga kapas mungkin mempunyai akses kepada corak cuaca jangka panjang dan ramalan untuk menjangka kemungkinan hasil untuk tahun akan datang, yang boleh menjadi pilihan untuk pelabur kapas jangka sederhana.

Dagangan hadapan dan opsyen kapas juga boleh dijalankan melalui New York Mercantile Exchange (NYMEX) dan Intercontinental Exchange (ICE). Kontrak hadapan membolehkan anda mendapat keuntungan daripada kenaikan atau penurunan harga masa hadapan tanpa perlu memiliki aset asas. Kontrak opsyen ialah instrumen terbitan lain, memberi anda pilihan untuk membeli atau menjual harga kapas jika ia mencecah harga tertentu dalam jangka masa yang ditetapkan.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

device-default.png

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Lihatlah sektor komoditi! Pelbagaikan dengan satu kedudukan.

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan
Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan yang datang dengan memiliki aset asas.

CFD
Komoditi
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg