expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Harga Jagung Hari Ini

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Ekonomi berkait rapat dengan sejarah harga jagung, kerana ia adalah komoditi kritikal bagi banyak industri. Trend dalam harga jagung mencerminkan prestasi ekonomi; Ekonomi yang berkembang pesat sering diterjemahkan ke dalam harga pasaran yang lebih tinggi untuk komoditi termasuk jagung, sedangkan krisis atau kemelesetan menyebabkan mereka terjun dengan ketara. Dari masa ke masa, harga jagung tetap konsisten sementara juga mengalami pancang berkala untuk memenuhi permintaan.

Biasanya, peningkatan pengeluaran membawa kepada harga yang lebih rendah tetapi peningkatan perbelanjaan, seperti semasa ketidakstabilan politik atau perang, boleh menyebabkan harga berubah -ubah dan mengurangkan bekalan yang ada. Sejarah harga jagung menyediakan tetingkap yang menarik ke dalam bagaimana ekonomi berkembang dari masa ke masa dan dapat membantu memaklumkan harapan untuk pergerakan masa depan.

Jagung telah menjadi pemain utama dalam ekonomi dan sejarah selama berabad -abad. Malah, jagung telah begitu penting bahawa beberapa tamadun kuno percaya komoditi mempunyai asal -usul ilahi. Dari perdagangan dan pertumbuhan industri ke trend global, jagung telah berada di barisan hadapan banyak ekonomi dari zaman dahulu hingga sekarang. Ia boleh dikatakan sebagai salah satu komoditi yang paling dikenali di seluruh dunia dan untuk alasan yang baik, fleksibiliti dan kesannya terhadap ekonomi tidak dapat dinafikan. Apabila membincangkan ekonomi, sejarah jagung akan sentiasa menjadi faktor penting.

Melabur dalam jagung dan perdagangan dengan CFD boleh menjadi sangat berbeza, baik dari segi strategi pelaburan dan konteks sejarah. Jagung adalah komoditi yang didagangkan sejak zaman purba, kerana sifatnya yang berharga dan serba boleh menjadi penting bagi ekonomi di seluruh dunia. Mengetahui masa lalu boleh sangat membantu apabila berdagang CFD. Ini bebas daripada kedai barangan kering memberikan maklumat peniaga terhadap trend semasa dan memberikan ramalan yang lebih tepat ke dalam hasil masa depan.

Sebaliknya, pelabur yang memberi tumpuan kepada komoditi tertentu seperti jagung perlu memahami sejarah dan rekod jejaknya kerana ini akan membantu meramalkan keadaan pasaran masa depan. Walaupun CFD membenarkan spekulator mendapat manfaat daripada pergerakan dalam aset yang mendasari tanpa memilikinya, melabur dalam saham atau komoditi sebenar memerlukan pemahaman yang lebih mendalam tentang yang diharapkan yang mungkin mengakibatkan keuntungan atau kerugian yang lebih tinggi bergantung kepada sejauh mana satu mengikuti pasaran ..

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Lihatlah sektor komoditi! Pelbagaikan dengan satu kedudukan.

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan
Daftar sekarang

FAQs

Apa yang mempengaruhi harga jagung?

+ -

Apabila berdagang jagung, adalah penting untuk mempertimbangkan faktor -faktor yang boleh mempengaruhi harganya. Antaranya ialah bekalan dan permintaan yang ditentukan oleh keadaan cuaca, tahap pengeluaran tanaman, dan dasar kerajaan. Di samping itu, perubahan dalam trend ekonomi global dan kos pengangkutan akan menjejaskan berapa banyak jagung yang tersedia untuk dijual. Ia juga penting untuk terus mengikuti berita dan perubahan dalam pasaran jagung supaya peniaga dapat menjangkakan pergerakan harga yang berpotensi.

Akhirnya, komoditi lain seperti gandum, kacang soya dan minyak sawit boleh mempunyai kesan riak pada harga jagung. Memahami faktor -faktor yang mempengaruhi bekalan dan permintaan menjadikan jagung perdagangan lebih menguntungkan. Apabila ia datang untuk perdagangan komoditi, pengetahuan adalah penting!

Bagaimana untuk berdagang CFD jagung?

+ -

CFD jagung boleh menjadi cara terbaik untuk mendapatkan pendedahan kepada harga jagung tanpa memiliki aset yang mendasari. Dengan berdagang pada margin, anda berpotensi membuat keuntungan yang lebih besar daripada dengan kontrak niaga hadapan biasa. Perbezaan utama antara kedua -duanya ialah CFD membolehkan fleksibiliti yang lebih besar dari segi saiz kedudukan dan leverage dan lebih banyak bingkai masa untuk dipilih. Anda juga boleh pergi panjang atau pendek, bermakna anda boleh mendapat manfaat daripada kenaikan harga dan jatuh.

Untuk berdagang CFD jagung, adalah penting untuk memahami faktor -faktor yang mempengaruhi harga jagung. Bekalan dan permintaan memainkan peranan penting dalam pergerakan harga, jadi mengamati trend pasaran dan tetap terkini dengan berita akan membantu anda membuat keputusan yang tepat. Selain itu, adalah penting untuk mempertimbangkan pelbagai kos perdagangan yang berkaitan dengan CFD, seperti komisen dan caj pendanaan semalaman.

Apakah pilihan lain untuk berdagang jagung?

+ -

Jika anda mencari cara lain untuk berdagang jagung, beberapa pilihan boleh didapati. Anda boleh berdagang kontrak niaga hadapan melalui Lembaga Perdagangan Chicago atau Exchange Grain Minneapolis. Sebagai alternatif, anda boleh melabur dalam perniagaan atau stok yang mempunyai kebergantungan yang tinggi terhadap jagung - seperti syarikat dalam pengeluaran etanol, makanan haiwan dan industri makanan seperti Archer Daniels Midland, Bunge, Cargill dan Tyson Foods.

Akhirnya, anda juga boleh melabur dalam ETF yang menjejaki pasaran jagung seperti Teucrium Corn Fund (jagung). Apa sahaja pilihan yang anda pilih, adalah penting untuk melakukan penyelidikan anda sebelum melabur juga membuat keputusan yang tepat. Semoga berjaya!

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan yang datang dengan memiliki aset asas.

CFD
Komoditi
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg