expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Harga saham Zalando

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Zalando ialah syarikat e-dagang Jerman yang menumpukan pada penjualan kasut dan barangan fesyen. Syarikat itu diasaskan pada tahun 2008 dan ibu pejabat semasanya terletak di Berlin. Zalando telah menjadi salah satu syarikat terkemuka dalam industri fesyen dalam talian, dan harga sahamnya telah mencerminkan kejayaan ini. Apabila syarikat itu diumumkan pada tahun 2014, harga sahamnya ialah €21.50. Sejak itu, harga saham Zalando terus meningkat, mencecah paras tertinggi €45.72 pada 2019.

Walaupun sedikit penurunan semasa pandemik COVID-19, harga saham Zalando telah pulih dan kini didagangkan melebihi €40 sesaham. Memandangkan rekod prestasi syarikat yang kukuh, berkemungkinan harga saham Zalando akan terus meningkat pada masa hadapan.

Robert Gentz dan David Schneider mengasaskan Zaland pada tahun 2008. Pada asalnya anak syarikat inkubator Internet Rocket, Zalando telah dilancarkan sebagai syarikat kendiri pada tahun 2010. Sejak itu syarikat itu telah mengalami pengembangan yang ketara, dan kini beroperasi di 15 negara di seluruh Eropah.

Pada masa lalu, Zalando terkenal dengan taktik pemasaran yang agresif, yang termasuk pemberian barangan percuma dan menjalankan kedai pop timbul di kawasan dengan trafik tinggi. Hari ini, syarikat itu memberi tumpuan kepada pertumbuhan dan pengembangan, dan ia mempunyai rancangan untuk memasuki pasaran AS dalam masa terdekat. Walaupun sejarahnya agak singkat, Zalando telah menjadi salah satu pemain terkemuka dalam pasaran e-dagang Eropah.

Apabila bercakap tentang perdagangan atau pelaburan dalam saham, terdapat beberapa perkara penting yang perlu diingat. Untuk satu, perdagangan secara amnya merujuk kepada pembelian dan penjualan saham secara jangka pendek, manakala pelaburan biasanya memerlukan pegangan saham untuk jangka masa yang lebih lama. Mereka yang berdagang saham mungkin mendapat manfaat daripada melihat keuntungan cepat, tetapi mereka juga menghadapi risiko kehilangan wang secepat itu. Sebaliknya, pelabur mungkin tidak melihat jenis keuntungan segera yang sama, tetapi mereka biasanya mempunyai risiko yang lebih rendah untuk kehilangan wang dalam jangka panjang.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

FAQs

Yang manakah pesaing saham Zalando?

+ -

Saham Zalando menghadapi persaingan daripada pelbagai syarikat e-dagang, termasuk Amazon, Alibaba dan ASOS. Ketiga-tiganya menawarkan pelbagai produk dan perkhidmatan yang serupa dengan Zalando, menjadikan mereka pesaing utama dalam pasaran e-dagang global. Selain itu, syarikat ini juga mempunyai kewangan yang kukuh sokongan yang boleh membolehkan mereka mengembangkan operasi mereka dan memperoleh bahagian pasaran.

Oleh itu, adalah penting untuk kekal dimaklumkan tentang aktiviti dan prestasi mereka untuk terus berdaya saing dengan saham Zalando. Selain itu, pelabur juga harus sedar syarikat e-dagang lain yang lebih kecil yang mungkin menimbulkan ancaman kepada kedudukan pasaran Zalando. Dengan mengikuti perkembangan terkini tentang prestasi kewangan pesaing, pelabur boleh membuat keputusan yang lebih baik apabila membuat keputusan sama ada untuk melabur dalam saham Zalando.

Siapa yang memiliki kebanyakan saham Zalando?

+ -

Majoriti saham Zalando dimiliki oleh pelabur institusi seperti Baillie Gifford & Co (11.25%), Anders Holch Povlsen (10.11%), Morgan Stanley (7.64%), T Rowe Price (5.20%), Vanguard (4.99%) dan BlackRock Inc. (4.97%). Dengan kumpulan pemegang saham yang pelbagai, Zalando berada pada kedudukan yang baik untuk mendapat manfaat daripada pelbagai bidang kepakaran dan kuasa kewangan mereka di belakang mereka. Dengan asas pemegang saham yang teguh, Zalando mungkin kekal sebagai yang teratas pilihan untuk pelabur pada tahun-tahun akan datang.

Adakah Zalando membayar dividen?

+ -

Zalando tidak membayar dividen pada masa ini, jadi jika anda ingin menjana pendapatan daripada pelaburan anda dalam syarikat, kenaikan harga saham adalah satu-satunya pilihan. Ini boleh menjadi prospek yang lebih berisiko daripada melabur dalam saham yang membayar dividen dan sepatutnya diambil kira semasa membina portfolio pelaburan.

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg