expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Kumpulan Volvo, juga dikenali sebagai AB Volvo, ialah pengeluar kenderaan Sweden yang merupakan pengeluar trak tugas berat kedua terbesar di planet ini. Mereka juga menghasilkan pelbagai barangan lain, seperti peralatan pembinaan dan sistem pemacu industri, serta menyediakan perkhidmatan kewangan.

Nama Volvo pertama kali diperkenalkan pada awal abad ke-20, berdasarkan istilah Latin dan dengan idea menggunakannya untuk jenama galas bebola yang dilancarkan oleh syarikat pembuatan SKF. Walau bagaimanapun, ia kemudiannya digunakan untuk kenderaan baharu mereka, dengan pelancaran Volvo ÖV 4 pada tahun 1927 menandakan permulaan arah baharu ini.
Kumpulan Volvo berpangkalan di Gothenburg dan mempunyai beberapa lokasi pembuatan di seluruh dunia. Syarikat ini tidak sepatutnya dikelirukan dengan Volvo Cars, yang sebelum ini merupakan sebahagian daripada AB Volvo sehingga ia dijual kepada firma China Geely Holding Group pada tahun 2010.

Volvo telah disenaraikan di Bursa Saham Stockholm sejak 1935 di bawah ticker STO: VOLV B, dan juga mempunyai ejaan ringkas pada indeks US100. Tinjauan sejarah harga saham Volvo mendedahkan kemuncak yang ketara pada tahun 2007 dan 2011. Perubahan harga mencerminkan turun naik dalam keseluruhan industri yang mereka ceburi dan cara bahagian yang berlainan dalam kumpulan Volvo telah bertukar tangan selama bertahun-tahun.

Harga saham Volvo telah menyaksikan peningkatan yang agak sederhana pada abad ke-21 secara keseluruhan. Walau bagaimanapun, pulangan pemegang saham telah dirangsang dengan kehadiran dividen tunai biasa dan dividen tunai tambahan. Satu contoh trend ini dilihat dalam dividen tambahan 2021 yang dibuat berikutan penjualan UD Trucks.

Kepentingan dividen saham dapat dilihat melalui cara mereka menyumbang kepada pulangan pemegang saham Volvo pada masa lalu. Atas dasar ini, seseorang yang mencari pelaburan jangka panjang boleh memutuskan bahawa pulangan dividen boleh melancarkan sebarang turun naik dalam harga saham.

Anda juga boleh mencari saham Volvo tersenarai dalam pelbagai dana, bermakna anda boleh melabur di dalamnya tanpa membeli terus mana-mana saham Volvo. Ini boleh membawa kepada pelaburan yang lebih pelbagai, tetapi ini juga bermakna bahawa kesan daripada sebarang kenaikan harga saham Volvo tidak akan dirasai sepenuhnya oleh pelabur.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg