expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan

Tentang

Sejarah

Perbezaan

Visa adalah salah satu perniagaan yang paling berharga di dunia. Ia adalah pemimpin global dalam pemindahan wang elektronik, membekalkan pelbagai bank dan institusi kewangan lain dengan produk pembayaran visa berjenama untuk menyediakan keselamatan dan kemudahan kepada perniagaan dan pengguna.
Visa ditubuhkan pada September 1958 dan beribu pejabat di San Francisco, California. Ia pada mulanya ditubuhkan sebagai program kad kredit Bank of America, sebagai saingan langsung kepada MasterCard, kemudian dikenali sebagai Master Charge. Menjelang tahun 1976, program ini dijenamakan semula dari bankamericard ke visa.

Hari ini, Visa boleh memproses sehingga 120,000 urus niaga serentak di empat pusat data yang sangat selamat di Virginia, Colorado, London dan Singapura. Pada masa penulisan, Visa adalah penyedia pembayaran kad kedua terbesar di planet ini selepas China Unionpay. Walaupun, Visa mempunyai bahagian pasaran yang lebih pelbagai, yang dapat menyebarkan risiko ketika datang ke stok Visa.

Sejak penyenaraian awam saham Visa, sejarah harga saham Visa kelihatan cukup positif untuk pelabur jangka panjang. Ia mencatatkan pertumbuhan sepanjang masa sebanyak 1,185%. Baru-baru ini, harga saham Visa jatuh dari tebing semasa permulaan pandemik Covid-19, jatuh dari tinggi $ 210 pada Februari 2020 hingga $ 146 menjelang pertengahan bulan Mac tahun yang sama.

Ia telah meningkat dengan kuat sejak itu, walaupun stok visa, seperti yang lain secara intrinsik dikaitkan dengan sektor perkhidmatan kewangan, berjuang pada tahun 2022. Harga saham visa telah jatuh lebih dari 6% hingga 2022, disebabkan sebahagian besarnya kepada ekonomi global yang perlahan.
Lebih menggalakkan, keputusan pendapatan Q3 2022 menunjukkan bahawa pembekal pembayaran melampaui pendapatan ramalannya dan seterusnya meningkatkan dividennya kepada para pemegang saham sebanyak 20%.

Walaupun anda akan membuat sejumlah besar saham Visa memegang beberapa dekad yang lalu, terdapat peluang yang kurang untuk mengalami jenis pulangan sekarang bahawa ia ditubuhkan dengan tegas sebagai sebuah syarikat yang terkemuka di pasaran. Oleh itu, membeli visa hari ini boleh membawa lebih banyak risiko penurunan daripada potensi terbalik.
Sudah tentu, jika anda mahukan fleksibiliti yang lebih besar dengan pelaburan anda, anda sentiasa boleh berdagang harga saham visa, tanpa perlu memiliki aset yang mendasari.

Menggunakan kontrak untuk perbezaan kontrak untuk perbezaan broker, anda boleh pergi lama (beli) atau pendek (menjual) pada visa. Jika anda pergi lama dan harga naik, anda akan mendapat keuntungan dan jika anda pergi pendek dan harga jatuh, anda juga akan membuat keuntungan. Ini cara menambah rentetan kedua ke busur anda.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg