expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Pengawal Selia:

×
CySEC

Skilling Ltd, dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Cyprus (CySEC) di bawah lesen CIF No. 357/18

Teruskan
FSA

Skilling (Seychelles) Ltd, diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Perkhidmatan Kewangan (FSA) di bawah lesen No. SD042

Teruskan

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

Saham yang paling popular dan meningkat naik.

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Vinci SA ialah syarikat pembinaan dan konsesi Perancis yang diasaskan pada 1899. Syarikat ini beribu pejabat di Rueil-Malmaison, Perancis. Vinci SA ialah syarikat pembinaan terbesar di dunia berdasarkan hasil dan salah satu pemegang konsesi terbesar di dunia, dengan operasi menjangkau lebih 100 negara.

Vinci SA didagangkan di bursa saham Euronext Paris di bawah simbol ticker SGEF.PA.Jumlah leveraj yang tersedia apabila berdagang Vinci SA melalui CFD akan bergantung kepada broker yang digunakan. Leveraj membolehkan pelabur mengawal kedudukan yang lebih besar daripada baki akaun mereka yang biasanya dibenarkan. Ini boleh membesarkan kedua-dua keuntungan dan kerugian.

CFD tidak sesuai untuk semua pelabur dan adalah penting untuk memahami risiko yang terlibat sebelum berdagang. Pastikan anda menyemak dengan broker anda untuk melihat sama ada mereka menawarkan CFD pada Vinci SA sebelum berdagang.

Ia menggaji lebih 179,000 orang dan merupakan syarikat pembinaan terbesar di dunia berdasarkan hasil. Saham syarikat itu didagangkan di Bursa Saham Euronext Paris, dan harga saham semasanya ialah €40.17 (sehingga Januari 2020).

Syarikat itu mempunyai sejarah yang panjang, sejak awal abad ke-20. Walau bagaimanapun, dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Vinci SA telah terlibat dalam beberapa projek pembinaan berprofil tinggi, termasuk pembesaran Terusan Panama dan pembinaan Terminal 3 di Lapangan Terbang Antarabangsa Abu Dhabi. Projek-projek berskala besar ini telah membantu meningkatkan harga saham syarikat dan menjadikannya salah satu syarikat pembinaan paling berharga di dunia.

Walaupun prestasinya yang kukuh dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Vinci SA tidak terlepas daripada kesan kemelesetan ekonomi global. Pada tahun 2009, harga saham syarikat jatuh mendadak sebagai tindak balas kepada krisis kewangan. Bagaimanapun, Vinci SA telah pulih dan sekali lagi menjadi salah satu syarikat pembinaan terkemuka di dunia.

Apabila bercakap tentang perdagangan atau pelaburan dalam saham syarikat pembinaan dan konsesi Perancis Vinci SA (SGEF.PA), terdapat beberapa perkara penting yang perlu dipertimbangkan.

Pertama sekali, adalah penting untuk memahami perbezaan antara perdagangan dan pelaburan. Apabila anda berdagang saham, anda pada dasarnya bertaruh pada pergerakan harga jangka pendek saham. Ini boleh menjadi cadangan berisiko, kerana harga saham boleh berubah-ubah.

Satu lagi perbezaan utama ialah jumlah risiko yang terlibat. Apabila anda melabur dalam aset, anda mengambil lebih banyak risiko kerana anda dipegang pada aset untuk tempoh masa yang lebih lama. Walau bagaimanapun, ini juga bermakna terdapat potensi untuk ganjaran yang lebih besar jika harga aset meningkat.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

device-default.png

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg