expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham Talanx

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Talanx AG adalah syarikat perkhidmatan insurans dan kewangan multinasional Jerman. Sehingga 22 September 2023, topi pasaran semasa ialah € 14.92 bilion. Syarikat ini beroperasi melalui pelbagai segmen, termasuk Jerman runcit, runcit antarabangsa, talian perindustrian, dan insurans semula. Ditubuhkan pada tahun 1903, syarikat itu telah berkembang menjadi salah satu kumpulan insurans terbesar di Jerman dari segi pendapatan premium dan salah satu yang terbesar di Eropah. Syarikat itu beribu pejabat di Hannover, Jerman.

Ia menawarkan pelbagai produk dan perkhidmatan insurans, termasuk insurans harta dan mangsa, insurans hayat dan kesihatan, insurans semula, dan pengurusan aset. Ia melayani kedua -dua pelanggan runcit dan komersial di Jerman dan di peringkat antarabangsa.

Dalam tempoh lima tahun yang lalu, stok Talanx telah melihat banyak turun naik dalam harganya. Pada bulan Mac 2020, ia mencapai harga saham terendah € 21.420, manakala pada bulan September 2023, ia mencapai harga saham tertinggi sebanyak € 65.850.

Jika anda seorang peniaga yang berminat untuk berdagang stok Talanx, beberapa strategi perdagangan patut dipertimbangkan. Sebagai contoh, perdagangan hari melibatkan membeli dan menjual stok dalam hari yang sama, memanfaatkan sebarang pergerakan harga secara tiba -tiba. Dagangan Swing, sebaliknya, melibatkan memegang stok selama beberapa hari hingga beberapa minggu, bertujuan untuk menangkap pergerakan harga dalam tempoh itu. Dagangan kedudukan adalah strategi jangka panjang, memegang stok selama beberapa bulan atau bahkan tahun. Scalping adalah teknik dengan cepat memanfaatkan perubahan harga kecil, dengan urus niaga yang berlaku dalam beberapa saat dan minit. Bersama -sama dengan memilih gaya perdagangan pilihan anda, anda mungkin ingin menggunakan alat dan petunjuk tertentu seperti purata bergerak dan penunjuk MACD untuk menganalisis stok.

Sebagai peniaga, setiap keputusan yang anda buat membawa risiko tertentu. Bahagian penting dalam membuat keputusan perdagangan adalah untuk menilai persaingan sebelum berdagang mana -mana stok tertentu. Pesaing Talanx termasuk, tetapi tidak terhad kepada:

  • Allianz (ALV.DE): Allianz adalah perkhidmatan kewangan global dan konglomerat insurans yang berpusat di Jerman. Dengan sejarah yang kaya sejak 1890, syarikat itu menawarkan pelbagai produk insurans dan perkhidmatan kewangan, termasuk insurans hayat, harta dan insurans mangsa, pengurusan aset, dan perkhidmatan perbankan.
  • Hannover Rueck (HNRGn.DE): Hannover Rueck adalah pemain utama dalam industri insurans semula dan beribu pejabat di Hannover, Jerman. Ia mengkhususkan diri dalam menyediakan penyelesaian risiko dan insurans semula kepada penanggung insurans di seluruh dunia, membantu mereka mengurus dan mengurangkan pendedahan mereka kepada pelbagai risiko, termasuk bencana alam, kesihatan, dan liabiliti.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg