expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Svenska Handelsbanken adalah salah satu bank terbesar di Sweden dan ditubuhkan pada tahun 1871. Bank menawarkan pelbagai perkhidmatan termasuk perbankan pengguna, perbankan korporat, perbankan swasta, perbankan pelaburan dan operasi antarabangsa. Sehingga Jun 2020, bank itu mempunyai lebih daripada 370 cawangan yang terletak di 21 negara dengan ibu pejabat utamanya yang berpangkalan di Stockholm.

Prestasi kewangan Svenska Handelsbanken telah kuat dari masa ke masa. Pada tahun 2020, bank mendedahkan bahawa jumlah asetnya mencapai SEK 1 854 bilion yang mewakili kenaikan 6% dari 2019. Selain itu, NIM (margin faedah bersih) adalah 1.77%, peningkatan 3 bps berbanding 2019. Pertumbuhan ini adalah terutamanya Oleh kerana prestasi aktiviti deposit yang kukuh dan pendapatan faedah bersih.

Svenska Handelsbanken adalah syarikat tersenarai awam dengan ibu pejabat utamanya di Stockholm. Saham bank telah diniagakan di Bursa Saham Stockholm sejak Oktober 1998. Sehingga Jun 2020, saham itu didagangkan di sekitar SEK 175 sesaham.

Sejarah harga Svenska Handelsbanken boleh dibahagikan kepada dua tempoh yang berbeza: tempoh krisis pra-kewangan dan tempoh krisis pasca kewangan. Semasa tempoh krisis pra-kewangan (2001 hingga 2005), saham yang didagangkan antara SEK 80 hingga 115 sesaham. Selepas itu, ia melonjak ke SEK 150 menjelang tahun 2007 dan mencapai tahap tinggi sepanjang kira-kira SEK 250 pada tahun 2008.

Selepas krisis kewangan, terdapat penurunan mendadak dalam harga saham Svenska Handelsbanken yang turun serendah SEK 40 sesaham pada tahun 2009. Sejak itu, terdapat pemulihan secara beransur -ansur dengan beberapa turun naik di sepanjang jalan tetapi secara keseluruhan, trend tersebut telah positif dan pada JMARCH 2023, ia didagangkan di sekitar SEK 100 sesaham.

Svenska Handelsbanken adalah salah satu bank terbesar di Sweden dan bersaing dengan beberapa bank tempatan dan antarabangsa di negara ini. Pesaing utama Svenska Handelsbanken adalah Swedbank, Nordea Bank dan SEB Group.

Swedbank adalah kumpulan perbankan terkemuka di rantau Nordic di Eropah dan mempunyai operasi di seluruh Sweden, Finland, Estonia, Lithuania dan Latvia. Sehingga Jun 2020, jumlah aset mereka ialah SEK 3 599 bilion.

Nordea Bank adalah institusi kewangan terkemuka di Nordics yang menyediakan perkhidmatan perbankan runcit serta pengurusan aset, perbankan swasta dan perkhidmatan perbankan korporat. Jumlah aset mereka adalah SEK 3 866 bilion pada bulan Jun 2020.

SEB Group adalah satu lagi pesaing penting yang memberi tumpuan terutamanya kepada pelanggan korporat yang menawarkan pelbagai produk seperti pinjaman dan gadai janji, dana pelaburan, akaun simpanan dan polisi insurans. Sehingga Mac 2023, nilai pasaran mereka bernilai 168.05b SEK

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg