expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham SPDR Gold Trust

Saham yang paling popular dan meningkat naik.

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

SPDR Gold Trust (GLD.US) adalah dana perdagangan pertukaran (ETF) yang bertujuan untuk mengesan prestasi emas emas. Dengan permodalan pasaran semasa sebanyak $ 58.65 bilion pada 16 Jun 2023, ia menyediakan pelabur dengan cara yang mudah dan mudah untuk melabur dalam emas.

Syarikat itu dilancarkan pada November 2004 oleh State Street Global Advisors, anak syarikat State Street Corporation. Sebagai ETF, SPDR Gold Trust membolehkan pelabur mendapat pendedahan kepada harga emas tanpa memiliki logam secara fizikal. Setiap bahagian ETF mewakili kepentingan pecahan dalam emas yang dipegang oleh amanah. Syarikat ini telah menjadi salah satu ETF terbesar di seluruh dunia, menawarkan pelabur kenderaan untuk mengambil bahagian dalam potensi manfaat pergerakan harga emas. Ia telah membolehkan individu dan institusi mempelbagaikan portfolio pelaburan mereka dan lindung nilai terhadap turun naik pasaran.

Sepanjang lima tahun yang lalu, sejarah harga saham SPDR Gold Trust telah menunjukkan turun naik yang dipengaruhi oleh pelbagai faktor. Harga rekod tertinggi dalam tempoh ini dicapai pada $ 194.45 pada bulan Ogos 2020, mencerminkan tempoh ketidakpastian pasaran dan peningkatan permintaan untuk emas sebagai aset yang selamat. Sebaliknya, titik terendah berlaku pada $ 111.06 pada bulan Ogos 2018, bertepatan dengan tempoh kestabilan pasaran dan mengurangkan minat emas.

Adalah penting untuk diperhatikan bahawa harga SPDR Gold Trust terutamanya didorong oleh harga asas emas, yang boleh dipengaruhi oleh faktor -faktor seperti peristiwa geopolitik, keadaan ekonomi, dan sentimen pelabur. Sorotan yang ketara semasa sejarah harga saham mungkin termasuk pengumuman ekonomi utama, keputusan bank pusat, dan ketegangan geopolitik, yang mungkin memberi kesan kepada permintaan dan harga emas. Oleh kerana keadaan pasaran tertakluk kepada perubahan, adalah penting untuk terus dikemas kini dengan perkembangan terkini dan berunding dengan sumber kewangan yang boleh dipercayai apabila mempertimbangkan perdagangan stok ini.

Sebelum berdagang stok SPDR Gold Trust, patut dipertimbangkan pesaing berikut di ruang ETF emas:

  • iShares Gold Trust (IAU.US): ETF ini juga memberikan pendedahan kepada harga emas dan mempunyai objektif yang sama dengan GLD. Ia adalah salah satu ETF emas terbesar dan paling aktif.
  • Aberdeen Standard Fizikal Emas ETF (SGOL.US): ETF ini menawarkan pendedahan pelabur kepada emas fizikal dengan memegang bullion emas yang diperuntukkan dalam peti besi selamat. Ia bertujuan untuk mengesan prestasi harga emas dan telah mendapat populariti di kalangan pelabur.
  • VanEck Merk Gold Trust (OUNZ.US): ETF ini membolehkan pelabur memegang emas dalam bentuk fizikal atau memilih penghantaran. Ia menyediakan fleksibiliti untuk pelabur yang boleh memilih untuk menghantar duit syiling emas atau bar.

Pesaing ini menawarkan pilihan pelaburan alternatif di ruang ETF emas dan mungkin patut dipertimbangkan berdasarkan pilihan khusus pelabur dan strategi pelaburan.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

device-default.png

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Teruskan