expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

SMA Solar Technology AG ialah syarikat teknologi solar terkemuka yang didagangkan secara terbuka yang diasaskan pada tahun 1981. Pada tahun 1999, SMA menjadi syarikat Jerman pertama yang menjadi syarikat awam dengan sahamnya disenaraikan di Prime Standard Bursa Saham Frankfurt. Saham syarikat juga merupakan sebahagian daripada beberapa indeks, termasuk TecDAX dan MDAX.

Dengan lebih daripada 3,000 pekerja di seluruh dunia dan rangkaian luas rakan kongsi perniagaan di lebih 100 negara, SMA berdedikasi untuk mempercepatkan peralihan global kepada tenaga boleh diperbaharui. Syarikat itu menawarkan penyelesaian menyeluruh untuk kedua-dua sistem fotovoltaik kediaman dan komersial, serta loji fotovoltaik berskala besar dan loji kuasa maya. Sehingga Disember 2022, SMA mempunyai permodalan pasaran melebihi €2.47 bilion.

Harga saham SMA Solar Technology AG telah melalui banyak pasang surut sejak pelancaran pasarannya pada 2007. Harga tertinggi yang dicapai ialah €98.36 pada Julai 2010, dan terendah ialah €11.52 pada Mac 2015. Sejak itu, harga saham telah meningkat secara berterusan dengan sedikit turun naik di sepanjang perjalanan dan ditutup pada €63.05 pada 30 November 2022.

Harga saham syarikat dipengaruhi oleh pelbagai faktor. Ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, prestasi keseluruhan industri tenaga suria, pelancaran produk, penggabungan dan pemerolehan, pengumuman keputusan kewangan, perubahan peraturan dan peristiwa geopolitik.

SMA Solar Technology menghadapi persaingan dalam pasaran tenaga solar daripada beberapa syarikat termasuk First Solar, Inc., Scatec dan SolarEdge Technologies. First Solar, Inc. ialah peneraju dalam industri pembuatan panel solar filem nipis dan mempunyai kehadiran kukuh dalam pasaran AS. Scatec ialah pembekal utama Eropah bagi loji kuasa fotovoltaik turnkey untuk projek skala utiliti. SolarEdge Technologies menyediakan penyongsang dan penyelesaian storan tenaga yang digunakan untuk mengurus sistem fotovoltan kediaman.

SMA Solar Technology mempunyai beberapa kelebihan daya saing berbanding pesaingnya. Pengalamannya yang luas dalam industri tenaga suria, ditambah pula dengan portfolio produknya yang komprehensif dan kehadiran global menjadikannya peneraju dalam pasaran. Selain itu, SMA menawarkan penyelesaian inovatif seperti platform Smart Connected Services mereka yang membolehkan pengguna memantau sistem fotovoltaik mereka dari jauh dan mengoptimumkan prestasi.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg