expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Siemens AG ialah sebuah syarikat konglomerat multinasional Jerman yang beribu pejabat di Berlin dan Munich. Ia adalah salah satu syarikat kejuruteraan terbesar di dunia dengan pejabat cawangan di luar negara.

Syarikat itu diasaskan oleh Werner von Siemens dan Carl Wilhelm Siemens pada tahun 1847, berdasarkan ciptaan telegraf oleh Carl Wilhelm. Syarikat itu mula-mula mengembangkan aktivitinya ke dalam kejuruteraan elektrik dan seterusnya turut terlibat dalam bidang lain seperti diagnostik perubatan, pengangkutan dan teknologi bangunan.

Siemens AG ialah syarikat dagangan awam; sahamnya disenaraikan di beberapa bursa saham, termasuk Bursa Saham Frankfurt, Bursa Saham New York dan Bursa Saham London. Syarikat itu juga merupakan komponen indeks pasaran saham EU Stocks 50.

Sejarah harga saham Siemens menunjukkan bahawa syarikat telah melalui beberapa masa sukar dalam beberapa tahun kebelakangan ini, tetapi ia sentiasa berjaya muncul sebagai pemenang. Syarikat itu dilanda teruk oleh krisis kewangan global pada tahun 2008, tetapi ia cepat pulih dan tidak lama lagi kembali ke arah kejayaannya. Syarikat itu juga telah melalui beberapa cabaran lain dalam beberapa tahun kebelakangan ini, tetapi ia sentiasa berjaya mengatasinya.

Pada awal 2020, saham Siemens AG didagangkan pada sekitar €105 sesaham. Walau bagaimanapun, pandemik COVID-19 menyebabkan penurunan mendadak dalam harga saham, dengan saham jatuh ke paras terendah sekitar €62 sesaham pada Mac 2020. Sejak itu harga saham telah meningkat secara stabil. Aliran ini berterusan sehingga 2021, dengan harga saham mencapai paras tertinggi baharu pada Februari dan Mac. Semak carta di atas untuk maklumat lanjut mengenai harga saham Siemens.

Terdapat beberapa perbezaan utama antara melabur dalam dan berdagang CFD saham Siemens. Pertama, apabila anda melabur dalam saham Siemens, anda membeli kepentingan dalam syarikat dan menjadi pemegang saham. Ini bermakna anda berhak mendapat dividen dan mempunyai hak untuk bersuara tentang cara syarikat itu dijalankan. Namun, sebagai pemegang saham, anda juga terdedah kepada risiko prestasi syarikat. Jika saham Siemens jatuh dalam nilai, anda boleh kehilangan wang.

Apabila anda berdagang CFD saham Siemens, anda membuat spekulasi mengenai pergerakan harga saham tersebut. Anda tidak memiliki aset asas dan oleh itu tidak mempunyai sebarang hak atau tanggungjawab sebagai pemegang saham. Walau bagaimanapun, ini juga bermakna anda boleh memanfaatkan kedua-dua pasaran yang meningkat dan menurun. Jika harga saham Siemens jatuh, anda boleh membuat keuntungan dengan menjual CFD anda.

Perbezaan utama yang lain ialah apabila anda melabur dalam saham Siemens, anda perlu membayar nilai penuh saham tersebut terlebih dahulu. Apabila anda berdagang CFD saham Siemens, anda hanya perlu meletakkan deposit kecil, dikenali sebagai margin. Ini membolehkan anda berdagang dengan leverage, yang bermaksud anda boleh mengawal kedudukan yang lebih besar daripada jumlah wang yang telah anda laburkan. Walau bagaimanapun, ini juga bermakna bahawa kerugian anda mungkin lebih besar daripada deposit awal anda.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg