expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Pengawal Selia:

×
CySEC

Skilling Ltd, dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Cyprus (CySEC) di bawah lesen CIF No. 357/18

Teruskan
FSA

Skilling (Seychelles) Ltd, diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Perkhidmatan Kewangan (FSA) di bawah lesen No. SD042

Teruskan

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

Saham yang paling popular dan trending.

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Shell plc, dikenali sebagai Royal Dutch Shell (RDSB) antara 2005 dan 2022, ialah sebuah syarikat minyak dan gas multinasional Britain. Ditubuhkan pada tahun 1907 melalui penggabungan antara Syarikat Pengangkutan dan Perdagangan Shell UK dan Syarikat Petroleum Diraja Belanda, ia kini menjadi pemain utama dalam industri tenaga global.

Shell mempunyai kepentingan dan aset dalam setiap aspek industri minyak dan gas. Daripada penerokaan, pengeluaran dan penghalusan kepada pengedaran, penjanaan kuasa dan petrokimia, minatnya semakin mendalam. Struktur ini telah menjadikan Shell sebagai salah satu syarikat tenaga terbesar di dunia dengan hasil pada 2021 melebihi $221 bilion.

Serta kepentingan dalam minyak dan gas, Shell memiliki pelbagai anak syarikat, termasuk jenama Jiffy Lube, Pennzoil dan Quaker State. Ini bukan sahaja memberikannya landasan yang kukuh dalam sektor tenaga B2B tetapi sektor tenaga B2C.

Harga saham Shell boleh didapati dalam penyenaraiannya di Bursa Saham London (LSE). Walau bagaimanapun, kerana ia adalah syarikat multinasional, anda juga akan menemui harga saham RDSB melalui pilihan penyenaraian di Euronext Amsterdam dan Bursa Saham New York.

Dari segi nilai, Shell dianggap sebagai supermajor, bermakna ia secara konsisten merupakan salah satu syarikat terbesar di dunia, dari segi hasil dan keuntungan. Dengan memberi tumpuan khusus pada harga saham Shell di UK, syarikat itu mula-mula disenaraikan di Bursa Saham London sebagai BG Group plc pada tahun 1991.

Struktur saham syarikat itu telah diubah pada 2022 berikutan penjenamaan semulanya daripada Royal Dutch Shell kepada Shell plc. Ini bermakna sejarah harga saham RDSB telah diserap ke dalam harga saham Shell baharu di UK. Harga saham Shell memuncak pada 6,246 GBX tidak lama selepas penyenaraian Bursa Saham London. Ia jatuh mendadak pada Julai 1997 tetapi, sejak itu, harganya kekal agak konsisten.

Industri minyak dan gas adalah prestasi yang konsisten dari segi pengeluaran dan hasil. Walau bagaimanapun, terdapat masa turun naik. Membeli saham RDSB memberi anda pegangan dalam syarikat dan, oleh itu, peluang untuk mendapat keuntungan apabila nilainya meningkat. Walau bagaimanapun, kerana anda memiliki aset asas (iaitu saham), anda juga boleh kehilangan wang apabila nilai syarikat jatuh.

Berdagang dengan harga saham Shell UK memberi anda keupayaan untuk mendapat keuntungan jika nilai syarikat bergerak ke mana-mana arah. Oleh kerana anda berdagang pergerakan harga, dan bukannya membeli aset pendasar, anda boleh membelinya secara panjang atau pendek. Melangkah lama bermakna anda boleh untung apabila nilai meningkat. Bersingkat bermakna anda boleh untung apabila ia berkurangan. Fleksibiliti ini boleh berguna apabila membuat spekulasi mengenai harga saham Shell UK.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

device-default.png

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg