expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham SGL Carbon

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

SGL Carbon SE (SGCG.DE) adalah sebuah syarikat Jerman terkemuka yang beroperasi dalam bidang bahan dan penyelesaian berasaskan karbon. Dengan permodalan pasaran semasa € 861.28 juta pada 23 Ogos 2023, syarikat itu mempunyai sejarah yang kaya sejak tahun 1878. Ditubuhkan sebagai "Sächsische Glasfabrik Zu Siebenlehn," ia pada mulanya memberi tumpuan kepada pengeluaran kaca. Selama bertahun-tahun, syarikat itu memindahkan fokusnya kepada produk berkaitan karbon, termasuk gentian karbon, komposit, dan bahan untuk pelbagai industri seperti aplikasi automotif, aeroangkasa, tenaga, dan perindustrian.

Kepakaran syarikat dalam menggunakan bahan berasaskan karbon untuk penyelesaian inovatif telah mendorong pertumbuhan dan keunggulannya di pasaran global. Ia menjadi umum di Bursa Saham Frankfurt pada tahun 1993, menandakan titik penting dalam perjalanannya menjadi pemain utama dalam industri bahan karbon.

Dalam tempoh 5 tahun yang lalu, saham SGL Carbon SE telah mengalami trend pasaran yang berbeza yang memberi kesan kepada harga sahamnya. Pada bulan Ogos 2018, harga sahamnya mencapai puncak tertinggi € 11.430, manakala pada bulan Mac 2020, harga saham mencecah titik terendahnya € 2.028, yang merupakan hasil daripada pecahan pasaran global disebabkan oleh pandemik COVID-19.

Peniaga boleh mempertimbangkan menggunakan pelbagai strategi perdagangan seperti perdagangan hari, perdagangan swing, perdagangan kedudukan, perdagangan salinan, dan perdagangan scalping. Sebagai contoh, perdagangan hari melibatkan membeli dan menjual stok dalam satu hari.

Selain daripada strategi perdagangan, beberapa alat dan petunjuk yang berkesan yang boleh dipertimbangkan oleh peniaga semasa menganalisis stok termasuk julat peratus Williams, awan ichimoku, dan lain-lain. Trend harga saham dan momentum.

Adakah anda mempertimbangkan perdagangan stok karbon SGL? Sebelum anda berbuat demikian, penting untuk mempertimbangkan persaingan sebelum membuat keputusan perdagangan anda. Pesaingnya adalah:

  • BASF (BAS.DE): BASF adalah syarikat kimia multinasional Jerman terkemuka. Ditubuhkan pada tahun 1865, ia beroperasi di pelbagai sektor, menghasilkan bahan kimia, plastik, produk prestasi, penyelesaian pertanian, dan banyak lagi. Dengan penekanan yang kuat terhadap inovasi, kemampanan, dan penyelidikan, BASF adalah pemain utama dalam pembuatan kimia global.
  • Lanxess AG (LXSG.DE): LANXESS adalah syarikat bahan kimia khusus Jerman dengan tumpuan kepada penyelesaian inovatif. Ditubuhkan pada tahun 2004 sebagai spin-off dari Bayer AG, Lanxess menghasilkan bahan kimia untuk pelbagai industri termasuk automotif, pembinaan, elektronik, dan pertanian. Syarikat memberi penekanan kepada kemampanan dan penyelidikan untuk mewujudkan produk nilai tambah yang menangani cabaran global.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Teruskan