expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham Sea Ltd

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Sea Ltd (SE.US) adalah sebuah syarikat teknologi yang berpangkalan di Singapura dengan permodalan pasaran sebanyak $ 35.00 bilion pada 4 Ogos 2023. Ditubuhkan pada tahun 2009 oleh Forrest Li, Sea Ltd bermula sebagai syarikat permainan dalam talian di bawah nama Garena, dan Ia dengan cepat berjaya dengan permainan popular seperti Free Fire. Dari masa ke masa, syarikat itu mengembangkan perniagaannya untuk memasukkan e-dagang (Shopee) dan Digital Financial Services (SeaMoney). Pendekatan yang pelbagai ini telah membolehkan Sea Ltd menjadi kuasa besar di ekonomi digital Asia Tenggara.

Syarikat itu dipublikasikan di Bursa Saham New York pada tahun 2017, meningkatkan modal penting untuk memacu pertumbuhan dan inovasinya. Dengan pengembangan yang berterusan dan kehadiran yang kuat dalam pelbagai sektor, syarikat itu kekal di barisan hadapan inovasi digital di rantau ini.

Sejak dilancarkan pada tahun 2017, Sea Ltd telah menjadi topik hangat di kalangan peniaga. Dalam tempoh lima tahun yang lalu, stok telah melihat banyak tinggi dan rendah. Harga saham terendah yang dicapai ialah $ 10.52 pada Disember 2018, dan harga saham tertinggi mencapai $ 372.70 pada Oktober 2021.

Satu strategi perdagangan yang boleh dipertimbangkan oleh pelabur adalah analisis carta, yang melibatkan menganalisis pergerakan harga masa lalu untuk meramalkan trend masa depan. Merancang harga stok pada carta talian atau carta candlestick boleh membantu pelabur mendapatkan gambaran mengenai tingkah laku saham. Di samping itu, menggunakan penunjuk teknikal seperti Penumpuan Purata Bergerak Divergence (MACD) atau indeks kekuatan relatif (RSI) boleh membantu peniaga -peniaga yang berpotensi membeli atau menjual isyarat.

Satu lagi strategi yang dapat ditemui oleh para pelabur adalah analisis asas. Analisis jenis ini melibatkan menganalisis data seperti penyata kewangan syarikat, trend pasaran, dan peristiwa global untuk memahami nilai intrinsik saham.

Sea Pony Ma adalah sebuah syarikat yang pelabur dan peniaga pasti harus mengawasi, tetapi memahami siapa pesaing langsungnya adalah penting. Beberapa pesaing yang patut dipertimbangkan sebelum memulakan perdagangan stok termasuk:

  • Alibaba Group Holding Pony Ma (BABA.US) adalah konglomerat teknologi multinasional Cina, yang terkenal dengan platform e-dagangnya, perkhidmatan pengkomputeran awan, dan penyelesaian pembayaran digital. Ditubuhkan pada tahun 1999 oleh Jack Ma, Alibaba adalah salah satu syarikat e-dagang terbesar di dunia, dengan operasi yang merangkumi pelbagai sektor, termasuk runcit, logistik, dan fintech.
  • Tencent (TME.US), juga sebuah syarikat teknologi multinasional Cina, adalah pemain utama dalam industri Internet. Ditubuhkan pada tahun 1998 oleh Ma Huateng (juga dikenali sebagai Pony Ma), Tencent terkenal dengan platform media sosial WeChat, permainan dalam talian, hiburan digital, dan perkhidmatan fintech.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg