expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham Scor

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

SCOR SE (SCOR.PA) adalah sebuah syarikat insurans semula Perancis yang terkenal dengan permodalan pasaran sebanyak € 4.98 bilion pada 28 Julai, 2023. Ditubuhkan pada tahun 1970 oleh Denis Kessler, ia mempunyai sejarah yang kaya sebagai pemain global dalam industri insurans semula.

Syarikat ini menyediakan penyelesaian risiko kepada syarikat insurans, membantu mereka mengurus dan memindahkan risiko dengan lebih berkesan. Ia beroperasi di pelbagai bidang perniagaan, termasuk harta dan mangsa, kehidupan, dan insurans semula kesihatan. Selama bertahun -tahun, syarikat itu telah berkembang melalui pengambilalihan strategik dan pengembangan organik, mewujudkan kehadiran yang kuat di pasaran antarabangsa. SCOR menjadi awam pada tahun 1985, berdagang di Bursa Saham Euronext Paris. Ia terus diiktiraf atas kekuatan kewangannya, kepakaran pengunderaitan, dan komitmen untuk memberikan nilai kepada pelanggan dan pemegang sahamnya.

Scor SE dilancarkan di Bursa Saham Paris pada Februari 2018, dengan harga awal € 23.22. Sejak itu, harga saham telah berubah -ubah, mencapai kedua -dua tertinggi dan rendah. Pada bulan November 2018, stok Scor SE mencapai harga tertinggi € 43.79. Ini sebahagian besarnya disebabkan oleh prestasi kewangan yang kukuh dan berita positif di sekitar potensi pertumbuhannya. Walau bagaimanapun, trajektori harga saham mengambil giliran pada tahun -tahun berikutnya, dan pada bulan Oktober 2022, stok mencapai harga terendah € 13.31, penurunan hampir 70% dari harga tertinggi.

Terdapat beberapa strategi perdagangan dan alat yang boleh digunakan oleh peniaga untuk menganalisis stok. Alat analisis teknikal, seperti purata bergerak dan band Bollinger boleh membantu peniaga mengenal pasti trend harga saham. Analisis asas juga penting dalam menilai sebarang stok, kerana ia membolehkan peniaga menganalisis kesihatan dan potensi pertumbuhan kewangan syarikat.

Sebelum melabur di Scor SE, adalah penting untuk mengetahui siapa mereka, tetapi juga untuk menilai pesaing mereka. Ini akan membantu pelabur membuat keputusan yang tepat, menjangkakan trend pasaran, dan mengendalikan strategi pengurusan risiko dengan berkesan. Jadi siapa pesaingnya?

  • Hannover Rueck SE (HNRGn.DE): Hannover Rueck SE, juga dikenali sebagai Hannover Re, adalah syarikat insurans semula Jerman yang terkemuka. Ia menyediakan pemindahan risiko dan penyelesaian pengurusan risiko kepada syarikat insurans di seluruh dunia. Ditubuhkan pada tahun 1966, Hannover Re telah berkembang menjadi salah satu syarikat insurans semula terbesar di dunia.
  • Berkshire Hathaway (BRKB.US): Berkshire Hathaway, yang ditubuhkan pada tahun 1839, adalah sebuah syarikat induk Amerika yang beroperasi dalam pelbagai industri yang berbeza, termasuk insurans dan insurans semula. Perniagaan Reinsurance Berkshire Hathaway, yang diketuai oleh Warren Buffett, menyediakan liputan untuk peristiwa bencana, seperti taufan dan gempa bumi.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg