expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham Salesforce

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Salesforce ialah syarikat perisian berasaskan awan yang diasaskan pada tahun 1999 oleh Marc Benioff. Syarikat itu diumumkan pada tahun 2004 dan mempunyai permodalan pasaran lebih $150 bilion pada Nov 2022. Salesforce terkenal dengan perisian pengurusan perhubungan pelanggan (CRM), yang membantu perniagaan mengurus data pelanggan mereka dan mengautomasikan pelbagai proses jualan dan pemasaran.

Syarikat itu juga menawarkan rangkaian luas penyelesaian perisian perusahaan lain, seperti analitik, pembangunan aplikasi dan alatan kerjasama. Salesforce mempunyai lebih 150,000 pelanggan di seluruh dunia, termasuk banyak perniagaan besar seperti Coca-Cola, IBM dan Nike. Syarikat itu telah dianugerahkan banyak anugerah selama bertahun-tahun, termasuk dinamakan sebagai salah satu "Syarikat Paling Inovatif Dunia" oleh majalah Forbes.

Dalam tempoh 18 tahun yang lalu, harga saham Salesforce telah mencapai titik tertinggi pada November 2021 pada $306.65 dan titik terendahnya dari 2017 hingga 2022 ialah sekitar $70 sesaham. Walaupun mengalami pasang surut ini, syarikat telah berjaya mengekalkan pertumbuhan yang stabil, dengan harga sahamnya lebih dua kali ganda sejak 2017.

Terdapat beberapa faktor yang boleh mempengaruhi harga saham Salesforce. Salah satu yang paling penting ialah perkongsian perniagaan syarikat. Salesforce telah bekerjasama dengan beberapa nama terbesar dalam industri teknologi, termasuk Microsoft, Google dan Amazon. Perkongsian ini memberikan Salesforce akses kepada pasaran dan pelanggan baharu, yang boleh meningkatkan harga sahamnya. Faktor lain yang boleh mempengaruhi harga saham Salesforce ialah kesihatan ekonomi keseluruhan. Apabila ekonomi berkembang dengan baik, perniagaan lebih cenderung untuk melabur dalam perisian dan teknologi baharu, yang boleh memanfaatkan Salesforce. Walau bagaimanapun, apabila ekonomi sedang bergelut, perniagaan mungkin enggan membelanjakan wang untuk perisian baharu, yang boleh menyeret turun harga saham Salesforce.

Apabila anda melabur dalam saham salesforce.com, anda membeli sekeping syarikat dan menjadi pemegang saham. Sebagai pemegang saham, anda berhak mendapat bahagian keuntungan syarikat (jika ada) dan anda mempunyai hak untuk bersuara tentang cara syarikat itu dijalankan. Melabur dalam saham salesforce.com ialah pelaburan jangka panjang dan anda harus bersedia untuk memegang saham anda selama sekurang-kurangnya beberapa tahun.

Apabila anda berdagang CFD salesforce.com, anda tidak membeli saham dalam syarikat itu. Sebaliknya, anda membuat spekulasi mengenai harga saham. Perdagangan CFD ialah pendekatan jangka pendek dan anda boleh berdagang CFD salesforce.com menggunakan leverage. Ini bermakna anda boleh mengawal kedudukan yang lebih besar daripada pelaburan sebenar anda, yang boleh membawa kepada keuntungan yang lebih tinggi (tetapi juga kerugian yang lebih tinggi).

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg