expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

RWE AG adalah perbadanan tenaga Jerman yang lama, menjana dan membekalkan elektrik di seluruh tanah besar Eropah, Amerika Utara dan rantau Asia Pasifik. RWE beribu pejabat di Essen, Jerman. Pada tahun 2020, Forbes menduduki ranking RWE syarikat awam terbesar ke -297 di planet ini.

RWE telah membuat usaha yang berbeza untuk memberi tumpuan kepada tenaga boleh diperbaharui. Pada tahun 2015, ia memilih untuk melancarkan anak syarikat baru, Innogy SE, memberi tumpuan semata -mata kepada penjanaan tenaga boleh diperbaharui dan operasi runcit. Penyusunan semula operasi RWE adalah disebabkan oleh keinginan syarikat untuk mengehadkan pendedahannya kepada caj yang berkaitan dengan penolakan nuklear.

Salah satu berita terbesar untuk keluar dari RWE pada tahun -tahun kebelakangan ini ialah susunan swap aset syarikat dengan E.ON, yang telah siap pada bulan Julai 2020, dua tahun selepas cerita awal pecah. Kejatuhan dari perjanjian ini bermakna bahawa portfolio generasi diperbaharui global E.ON dipindahkan di bawah payung RWE AG.

The early 2000s were a significant growth period for RWE shares, coming out the other side of the bursting of the dot-com bubble with ease to peak at €97.44 per share in January 2008. Unsurprisingly, the global financial crash which ensued immediately after commenced Penguncupan yang mantap dalam harga saham RWE, dengan berkesan kehilangan sebahagian besar keuntungan pertengahan hingga akhir 2000-an menjelang September 2011.

Harga stok RWE terus terjun ke tahap rendah yang tidak dilihat di era pasca-milenium, di bawah € 9.60 pada September 2015. Walau bagaimanapun, terdapat pemulihan yang besar dalam nilai stok RWE sejak itu. Susunan swap aset dengan E.ON muncul untuk membiak keyakinan di kalangan pelabur, dengan harga sahamnya meningkat lebih daripada 122% dalam tempoh lima tahun yang lalu hingga Januari 2023.

Memandangkan Jerman dan kebanyakan tanah besar Eropah berusaha meningkatkan kemerdekaan tenaga mereka, saham RWE telah meningkat di tengah-tengah rancangannya untuk terlibat dalam rantaian bekalan baru untuk hidrogen rendah karbon, dengan itu membendung pergantungan Jerman terhadap bahan api fosil.

Terdapat banyak syarikat tenaga di Eropah dan Amerika Utara yang beroperasi di kalangan yang sama dengan RWE. Firma Amerika Chevron telah lebih lama daripada RWE AG. Ditubuhkan pada tahun 1879, firma yang berpangkalan di San Ramon telah berkembang menjadi pemain utama dalam biofuel, minyak dan gas.

ENEL yang berpangkalan di Itali adalah satu lagi firma Eropah terkemuka yang mengkhususkan diri dalam penjanaan perkhidmatan elektrik dan gas bersepadu. ENEL adalah perbadanan yang disenaraikan awam dengan pejabat yang terletak di seluruh Amerika Selatan, termasuk Argentina, Brazil dan Chile.

RWE juga mempunyai rakan Jerman dalam penjanaan tenaga dan sektor perdagangan dalam bentuk Uniper AG. Ditubuhkan pada tahun 2016, uniper berasaskan Dusseldorf memberi tumpuan kepada penyimpanan tenaga, penjanaan tenaga nuklear, penjanaan minyak dan gas solar dan konvensional. Di tempat lain, Enbw Energie Baden-Wurttemberg adalah satu lagi firma tenaga Jerman yang disenaraikan secara umum yang beroperasi secara eksklusif di negara asalnya, yang beribu pejabat di Karlsruhe.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Teruskan