expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham Procter & Gamble

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Procter & Gamble (PG.US) adalah perbadanan barang pengguna multinasional Amerika dengan topi pasaran semasa $ 357.26 bilion pada 25 September 2023. Ditubuhkan pada tahun 1837 oleh William Procter dan James Gamble, syarikat itu telah berkembang menjadi salah satu dunia terbesar di dunia dan syarikat barangan pengguna yang paling dikenali.

Ia menawarkan pelbagai produk dalam pelbagai kategori, termasuk penjagaan rumah, kecantikan, dandanan, dan penjagaan kesihatan. Beberapa jenama terkenal termasuk Tide, Pampers, Gillette, Pantene, dan Crest. Syarikat itu dipublikasikan pada tahun 1890 dan sejak itu telah menubuhkan dirinya sebagai pemimpin global dalam industri. Ia terus berinovasi dan menyesuaikan diri dengan perubahan keutamaan pengguna, memberi tumpuan kepada kemampanan dan tanggungjawab sosial.

Harga saham Procter dan Gamble telah mempunyai bahagian yang saksama tinggi dan rendah dalam tempoh lima tahun yang lalu, dari rendah $ 78.49 pada bulan Oktober 2018 hingga tinggi $ 165.35 pada Januari 2022. Perubahan ini boleh dikaitkan dengan pelbagai faktor, termasuk petunjuk ekonomi, Trend industri, dan berita khusus syarikat.

Bagi peniaga yang ingin memanfaatkan turun naik harga saham, terdapat pelbagai strategi perdagangan untuk dipertimbangkan: contohnya perdagangan hari melibatkan membeli dan menjual saham pada hari yang sama, memanfaatkan pergerakan harga intra-hari. Dagangan Swing, sebaliknya, melibatkan memegang saham selama beberapa hari atau minggu, menguntungkan dari trend jangka pendek. Perdagangan kedudukan adalah strategi jangka panjang yang melibatkan pegangan saham selama beberapa bulan atau bahkan tahun, memanfaatkan trend jangka panjang. Yang lain adalah perdagangan scalping dan perdagangan salinan. Peniaga juga boleh menggunakan pelbagai alat dan petunjuk analisis teknikal seperti corak candlestick dan carta garis untuk membantu mereka menganalisis stok.

Pesaing Procter dan Gamble termasuk tetapi tidak terhad kepada:

  • Johnson & Johnson (JNJ.US): Johnson & Johnson (J&J) adalah konglomerat penjagaan kesihatan multinasional dan farmaseutikal. Ia terkenal dengan pelbagai produk mereka, termasuk farmaseutikal, peranti perubatan, produk penjagaan kesihatan pengguna, dan barangan penjagaan diri.
  • Unilever PLC (UL.US): Unilever PLC adalah syarikat barangan pengguna multinasional British-Belanda. Unilever adalah salah satu pengeluar terbesar barang pengguna yang bergerak pantas (FMCG) di dunia. Ia mengeluarkan dan memasarkan pelbagai produk, termasuk makanan dan minuman, agen pembersihan, kecantikan dan produk penjagaan diri.
  • Colgate-Palmolive (CL.US): Colgate-Palmolive adalah syarikat barangan pengguna global yang terkenal dengan penjagaan lisan, penjagaan peribadi, penjagaan rumah, dan produk pemakanan haiwan. Ia paling terkenal dengan ubat gigi dan jenama berus gigi, Colgate. Sebagai tambahan kepada penjagaan lisan, ia mengeluarkan dan memasarkan pelbagai produk penjagaan isi rumah dan peribadi yang lain.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg