expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham Porsche

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Porsche ialah pengeluar kereta sukan Jerman yang diasaskan pada tahun 1931 oleh Ferdinand Porsche. Syarikat itu diumumkan pada tahun 1968 dan kini dimiliki oleh Kumpulan Volkswagen. Porsche terkenal dengan model 911 utamanya, serta SUV Cayenne yang mewah. Porsche beribu pejabat di Stuttgart, Jerman, dan mempunyai kilang di Zuffenhausen, Leipzig dan Weissach. Syarikat itu menggaji kira-kira 3,500 orang di seluruh dunia.

Porsche adalah salah satu jenama kereta paling berprestij di dunia dan sering dilihat sebagai simbol status. Produk syarikat terkenal dengan kualiti, prestasi dan kemewahannya. Ia juga merupakan salah satu pengeluar kereta paling menguntungkan, dengan pulangan jualan melebihi 20%.

Mengenai harga saham, Porsche tidak asing dalam menetapkan rekod. Pada tahun 2007, saham pembuat kereta Jerman itu mencecah paras tertinggi sepanjang masa sebanyak 155.37 euro. Tetapi hanya beberapa tahun kemudian, Porsche mengalami masalah kewangan, dan sahamnya menjunam ke paras terendah 24.75 euro pada 2009.

Harga saham Porsche telah pulih dan sekali lagi meningkat. Ia bukan satu-satunya pembuat kereta yang harga sahamnya sedang meningkat; saham pengeluar kereta mewah lain seperti BMW dan Mercedes-Benz juga telah mencapai paras tertinggi baharu dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Terdapat beberapa perbezaan utama antara melabur dalam dan berdagang CFD saham Porsche. Pertama, apabila anda melabur dalam saham Porsche, anda membeli bahagian syarikat dan menjadi pemegang saham. Ini bermakna anda berhak mendapat hak tertentu, termasuk hak untuk mengundi pada mesyuarat pemegang saham dan menerima dividen (jika diisytiharkan). Apabila anda berdagang CFD saham Porsche, anda hanya membuat spekulasi mengenai pergerakan harga saham – anda tidak membeli bahagian syarikat dan tidak menerima sebarang hak pemegang saham.

Satu lagi perbezaan utama ialah apabila anda melabur dalam saham Porsche, anda membeli saham tersebut secara langsung dan perlu membayar nilai penuh saham tersebut terlebih dahulu. Apabila anda berdagang CFD saham Porsche, anda hanya perlu meletakkan deposit kecil (dikenali sebagai margin) untuk membuka dagangan anda. Ini memberi anda fleksibiliti yang lebih besar apabila ia berkaitan dengan saiz kedudukan anda dan membolehkan anda memanfaatkan leverage. Tetapi ingat, leveraj boleh berfungsi dalam dua cara - ia boleh meningkatkan keuntungan anda tetapi juga kerugian anda. Mana-mana laluan yang anda pilih, pastikan anda memahami risiko dan ganjaran yang terlibat sebelum membuat sebarang keputusan.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Teruskan