expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Pfizer ialah sebuah syarikat farmaseutikal Amerika dengan sejarah yang panjang dan berjaya. Ia diasaskan pada tahun 1849 oleh dua pendatang Jerman, Charles Pfizer dan Charles Erhardt. Syarikat itu diumumkan pada tahun 1963 dan sejak itu telah menjadi salah satu syarikat farmaseutikal terbesar di dunia. Produk Pfizer termasuk beberapa jenama yang paling terkenal dan dipercayai dalam industri, seperti Advil, Viagra dan Lipitor. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Pfizer telah berusaha untuk mengembangkan barisan produknya melangkaui ubat tradisional dan ke dalam bidang seperti vaksin dan rawatan kanser.

Pandemik Covid-19 telah memberikan cabaran dan peluang kepada Pfizer. Di satu pihak, kilang syarikat itu bekerja sepanjang masa untuk menghasilkan vaksin dan rawatan lain untuk penyakit itu. Sebaliknya, banyak produk Pfizer digunakan untuk merawat keadaan yang menjadi lebih biasa semasa wabak, seperti kebimbangan dan kemurungan. Hasilnya, jualan dan keuntungan Pfizer telah kukuh sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Harga saham Pfizer telah berada dalam perjalanan rollercoaster sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Selepas mencecah paras tertinggi sepanjang masa pada awal 2020, saham menjunam berikutan pandemik Covid-19. Bagaimanapun, Pfizer sejak itu telah mengalami pemulihan yang kukuh dan harga sahamnya kini kembali menghampiri paras tertinggi sebelum pandemik.

Memandang ke hadapan, harga saham Pfizer mungkin dipengaruhi oleh beberapa faktor, termasuk usaha berterusan syarikat untuk membangunkan ubat baharu, persaingan daripada pembuat ubat lain seperti Johnson & Johnson, Merck, dan Novartis serta keadaan ekonomi global. Jika anda sedang mencari stok farmaseutikal bermodal besar Pfizer boleh dipertimbangkan.

Pfizer, Moderna dan AstraZeneca adalah semua nama besar dalam industri farmaseutikal. Harga saham Pfizer telah mengatasi prestasi pasaran dalam tempoh 5 tahun yang lalu. Harga saham Moderna telah meletup dalam beberapa tahun kebelakangan ini tetapi masih turun dari paras tertingginya. Harga saham AstraZeneca telah ketinggalan dalam pasaran sejak 5 tahun yang lalu. Jika anda sedang mencari stok farmaseutikal bermodal besar Pfizer boleh dipertimbangkan.

Melabur dalam CFD saham Pfizer membolehkan anda membuat spekulasi mengenai pergerakan harga aset pendasar tanpa benar-benar memiliki saham tersebut. Ini bermakna anda boleh mengambil kedudukan panjang atau pendek, bergantung pada ramalan pasaran anda. Berdagang CFD saham Pfizer ialah produk berleveraj, yang bermaksud anda hanya perlu meletakkan deposit kecil (margin) untuk membuka dagangan yang lebih besar. Ini memberi anda potensi untuk membuat keuntungan besar, tetapi juga datang dengan peningkatan risiko. Sila ambil perhatian bahawa perdagangan CFD melibatkan risiko kerugian yang ketara.

Apabila melabur dalam saham Pfizer, anda akan membeli dan menjual saham sebenar syarikat. Ini bermakna jika harga saham naik, anda akan mendapat keuntungan, dan jika ia turun, anda akan mengalami kerugian. Dengan dagangan CFD, anda membuat spekulasi mengenai pergerakan harga aset asas, tanpa benar-benar memilikinya. Ini bermakna anda boleh mengambil kedudukan panjang atau pendek, bergantung pada ramalan pasaran anda.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg