expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham PepsiCo

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

PepsiCo (pep.us) adalah makanan multinasional Amerika, makanan ringan, dan perbadanan minuman. Dengan cap pasaran semasa $ 239.98 bilion pada 26 September, 2023, ia adalah pemimpin global dalam industri barangan pengguna.

Ditubuhkan pada tahun 1965 melalui penggabungan Pepsi-Cola dan Frito-Lay, PepsiCo mempunyai sejarah yang kaya dengan jenama ikonik seperti Pepsi, Lay's, Doritos, dan Gatorade. Syarikat itu dipublikasikan pada tahun 1972. Selama bertahun -tahun, syarikat itu telah memperluaskan portfolio produknya untuk memasukkan pelbagai makanan ringan dan minuman, yang memenuhi keutamaan pengguna yang berkembang di seluruh dunia. Dengan komitmen terhadap kemampanan dan penglibatan masyarakat, PepsiCo terus berinovasi dan menyampaikan produk berkualiti kepada pengguna di seluruh dunia.

Harga saham terendah PepsiCo dalam tempoh lima tahun yang lalu ialah $ 101.42 pada bulan Mac 2020, disebabkan oleh pandemik Covid-19. Walau bagaimanapun, stok pulih, dan pada Mei 2023, ia telah mencapai tahap tinggi $ 196.88. Itu memberi anda idea tentang turun naik harga yang berlaku di kebanyakan stok.

Apabila ia datang kepada strategi perdagangan, beberapa boleh dipertimbangkan ketika berdagang stok. Satu strategi sedemikian akan menjadi Swing Trading, yang bertujuan untuk mendapat manfaat daripada turun naik harga jangka pendek. Salinan perdagangan mungkin juga merupakan pilihan di mana peniaga pemula menyalin aktiviti pedagang pakar untuk menjana keuntungan. Strategi lain termasuk: perdagangan hari, perdagangan kedudukan dan perdagangan scalping. Sebagai tambahan kepada strategi ini, peniaga juga boleh mempertimbangkan menggunakan alat dan petunjuk yang berbeza apabila menganalisis stok. Sebagai contoh, pengayun stokastik adalah alat yang boleh digunakan oleh peniaga untuk menentukan masa untuk memasuki dan keluar perdagangan. Julat Peratus Williams adalah satu lagi alat yang berguna yang boleh digunakan untuk mengukur keadaan yang berlebihan dan oversold.

Adakah anda mempertimbangkan perdagangan stok pepsico? Sebelum membuat sebarang keputusan, penting untuk mengetahui siapa pesaingnya. Mereka termasuk tetapi tidak terhad kepada:

  • Coca-Cola (KO.US) adalah syarikat minuman global yang terkenal dengan produk perdana, Coca-Cola. Dengan kehadiran di lebih daripada 200 negara, ia menawarkan pelbagai minuman ringan berkarbonat dan minuman lain. Ditubuhkan pada tahun 1886, syarikat itu telah menubuhkan dirinya sebagai jenama ikonik dan terus berinovasi dalam industri minuman.
  • Danone (Dano.pa) adalah syarikat makanan dan minuman multinasional yang berpusat di Perancis. Dengan tumpuan kepada kesihatan dan kesejahteraan, ia menawarkan pelbagai produk termasuk tenusu, alternatif berasaskan tumbuhan, air, dan pemakanan khusus. Ditubuhkan pada tahun 1919, Danone telah berkembang menjadi pemimpin global dalam industri. Syarikat berusaha untuk menyediakan pilihan yang lebih sihat untuk pengguna di seluruh dunia.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg