expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Paypal ialah syarikat berpangkalan di AS yang menyediakan perkhidmatan pembayaran dalam talian. Ia diasaskan pada tahun 1998 dan ibu pejabatnya berada di San Jose, California. Sehingga 2019, Paypal mempunyai lebih 277 juta akaun aktif dan memproses lebih 9.9 bilion pembayaran setahun. Pada 2018, Paypal menjana jumlah pendapatan $13.6 bilion.

Paypal diumumkan pada tahun 2002 dan disenaraikan di bursa saham US100 di bawah simbol ticker PYPL. Sehingga 2019, Paypal mempunyai permodalan pasaran $103.4 bilion.

Paypal menawarkan pelbagai perkhidmatan, termasuk membenarkan pelanggan menghantar dan menerima wang dalam talian, mengurus kewangan mereka dan membuat pembelian dalam talian. Syarikat itu juga menyediakan perkhidmatan pedagang, seperti membenarkan perniagaan menerima pembayaran dalam talian dan melalui aplikasi mudah alih.

Paypal telah berkembang pesat dalam beberapa tahun kebelakangan ini, sebahagiannya disebabkan oleh pertumbuhan e-dagang dan peningkatan pembayaran mudah alih. Pada 2018, Paypal memproses jumlah pembayaran berjumlah $712 bilion, meningkat 27% daripada tahun sebelumnya. Syarikat itu juga telah mengembangkan perniagaan perkhidmatan saudagarnya, yang termasuk tawaran seperti pinjaman modal kerja dan alat perlindungan penipuan.

Paypal diumumkan pada tahun 2002 pada harga pembukaan $13 sesaham. Pada tahun-tahun sejak harga saham Paypal mencapai titik tertinggi pada Julai 2014 pada $93.96 sesaham. Walau bagaimanapun, saham juga telah mengalami beberapa tahap rendah, jatuh di bawah $30 sesaham pada masa-masa tertentu. Secara keseluruhan, harga saham PayPal telah menunjukkan arah aliran menaik secara beransur-ansur dalam beberapa tahun kebelakangan ini. PYPL.US ialah simbol ticker untuk Paypal di bursa saham US100.

Syarikat itu telah mengalami beberapa perpecahan, dengan yang paling terkini berlaku pada tahun 2015 apabila Paypal beralih daripada eBay. Paypal mempunyai sejarah harga saham yang tidak menentu, tetapi telah menunjukkan pertumbuhan keseluruhan dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Apabila ia datang kepada PYPL.US, harga saham Paypal boleh menjadi risiko dan ganjaran. Sebab, mengapa orang ramai boleh memilih untuk melabur atau berdagang CFD di PYPL.US, termasuk sejarah kewangan syarikat yang stabil, nama jenamanya yang terkenal dan pangkalan pelanggannya yang semakin meningkat. Walau bagaimanapun, seperti mana-mana pelaburan atau perdagangan, terdapat juga risiko yang terlibat. PYPL.US didagangkan di bursa saham US100, yang bermaksud bahawa perubahan dalam pasaran keseluruhan boleh memberi kesan kepada harga saham Paypal. Selain itu, kerana PYPL.US ialah syarikat global, peristiwa geopolitik juga boleh menjejaskan harga sahamnya.

Dagangan CFD melibatkan mengambil kedudukan sama ada anda fikir harga sesuatu aset akan naik atau turun. CFD didagangkan pada margin, yang bermaksud bahawa anda hanya perlu meletakkan peratusan kecil daripada jumlah nilai dagangan anda. Ini boleh membesarkan keuntungan anda – tetapi ia juga membesarkan kerugian anda. Itulah sebabnya penting untuk menguruskan risiko anda dengan berhati-hati apabila berdagang CFD.

Satu perbezaan utama ialah apabila anda melabur dalam PYPL.US, anda membeli saham untuk harga yang ditetapkan dan kemudian menjualnya kemudian apabila (mudah-mudahan) saham itu telah meningkat nilainya. Dengan dagangan CFD, anda boleh pergi panjang atau pendek pada PYPL.US, yang bermaksud bahawa anda boleh membuat atau kehilangan wang apabila harga saham naik atau turun.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg