expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Palantir Technologies ialah perisian Amerika yang berurusan dalam data besar dan analitik. Dari ibu pejabatnya di Denver, Colorado, ia menerajui tiga projek utama: Palantir Gotham, Palantir Apollo, dan Palantir Foundry.

Gotham menumpukan pada pencegahan keganasan dan menyediakan analisis dan sumber kepada agensi pertahanan AS. Apollo ialah sistem pengendalian pertahanan, dan Foundry membekalkan analisis data kepada syarikat utama, termasuk Morgan Stanley, Merck dan Airbus.

Melalui tiga menegaknya, Palantir Technologies menjana pendapatan $1.5 bilion pada 2021. Lebih-lebih lagi, serta menyediakan perkhidmatan untuk agensi kerajaan dan syarikat utama, ia diketuai oleh usahawan dan pelabur teknologi berprofil tinggi seperti Peter Thiel.

Palantir Technologies telah diasaskan pada 2003 dan, pada 2020, ia mengadakan Tawaran Awam Permulaan (IPO). Menjelang penyenaraian saham PLTR, syarikat itu bernilai $15.8 bilion. Itu lebih rendah daripada nilai anggarannya apabila memperoleh pembiayaan swasta pada 2015. Walau bagaimanapun, sejarah harga saham PLTR menunjukkan tahap konsistensi tertentu.

Saham PLTR telah disenaraikan di Bursa Saham New York pada September 2020. Nilai awal ialah $10 dan, menjelang Januari 2021, harga saham PLTR telah memuncak pada $35. Ia kemudiannya jatuh sepanjang 2021 sebelum petang hampir dengan harga saham PLTR asal $10 pada 2022.

Melabur ialah tindakan membeli aset asas, seperti saham Palantir Technologies. Membeli aset bermakna anda memilikinya dan, oleh itu, mempunyai kepentingan dalam kekayaannya. Khususnya, apabila harga saham meningkat, begitu juga nilai pegangan anda. Apabila ia jatuh, nilai pegangan anda jatuh.

Apabila anda berdagang harga saham PLTR.US, anda membuat spekulasi tentang pergerakan harga. Anda tidak memiliki sebarang saham, yang bermaksud anda tidak mempunyai kepentingan langsung dalam nilai syarikat. Ini membolehkan anda pergi panjang (keuntungan daripada kenaikan harga) atau pendek (keuntungan daripada penurunan harga). Pada dasarnya, anda mempunyai lebih fleksibiliti apabila anda berdagang saham PLTR.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg