expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Pengawal Selia:

×
CySEC

Skilling Ltd, dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Cyprus (CySEC) di bawah lesen CIF No. 357/18

Teruskan
FSA

Skilling (Seychelles) Ltd, diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Perkhidmatan Kewangan (FSA) di bawah lesen No. SD042

Teruskan

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

Saham yang paling popular dan trending.

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

NVIDIA ialah syarikat dagangan awam dengan saham yang berdagang di Pasaran Saham Nasdaq di bawah simbol ticker NVDA. Syarikat itu diasaskan pada tahun 1993 oleh Jensen Huang dan Chris Malachowsky, yang kedua-duanya merupakan bekas pekerja pengilang semikonduktor Advanced Micro Devices (AMD). NVIDIA diumumkan pada tahun 1999 dan sejak itu telah berkembang menjadi salah satu syarikat semikonduktor terbesar di dunia.

Sehingga 2020, syarikat itu mempunyai permodalan pasaran melebihi $250 bilion. Produk NVIDIA digunakan dalam pelbagai pasaran, termasuk permainan, visualisasi profesional, pusat data dan automotif. Syarikat itu juga telah terlibat dalam pembangunan kecerdasan buatan (AI) dan pembelajaran mendalam.

Pada masa lalu, harga saham NVIDIA telah dipengaruhi oleh pelbagai faktor seperti produk pesaing, keadaan ekonomi dan skandal syarikat. Harga tertinggi yang pernah dicapai oleh saham NVIDIA ialah $288.00 pada Oktober 2018. Harga terendah ialah $108.25 pada Mac 2020.

Melihat kepada harga saham semasa, terbukti bahawa NVIDIA masih sebuah syarikat yang kukuh walaupun terdapat beberapa halangan baru-baru ini. Menarik untuk melihat prestasi saham pada masa hadapan apabila syarikat terus berinovasi dan berkembang.

Nvidia mempunyai empat pesaing utama dalam perniagaan terasnya: AMD, Intel, Qualcomm dan Xilinx. Barisan produk GPU utamanya, berlabel "GeForce", bersaing secara langsung dengan produk "Radeon" Advanced Micro Devices (AMD). Nvidia juga bersaing dengan Intel dalam pasaran profesional untuk kad video, dipanggil "Quadro".

Apabila anda berdagang CFD NVDA, anda tidak memiliki mana-mana bahagian syarikat. Anda hanya membuat spekulasi mengenai pergerakan harga saham. Anda boleh pergi panjang atau pendek pada kedudukan anda, bermakna anda boleh mendapat keuntungan daripada kedua-dua kenaikan dan penurunan harga. Dagangan CFD juga dimanfaatkan, bermakna anda hanya perlu meletakkan deposit kecil untuk membuka dagangan yang lebih besar. Ini boleh meningkatkan keuntungan anda tetapi juga kerugian anda, jadi penting untuk berdagang secara bertanggungjawab.

Melabur dalam saham NVDA memberi anda hak tertentu sebagai pemegang saham. Sebagai contoh, anda berhak mengundi pada mesyuarat pemegang saham dan menerima dividen jika syarikat mengisytiharkannya. Apabila anda berdagang CFD pada NVDA, anda tidak mempunyai sebarang hak ini.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

device-default.png

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg