expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Nokia Corporation ialah syarikat telekomunikasi, teknologi maklumat dan elektronik pengguna multinasional Finland, yang diasaskan pada tahun 1865. Ibu pejabat Nokia berada di Espoo, di kawasan metropolitan Helsinki yang lebih besar. Pada 2014, Nokia menggaji 61,656 orang di 120 negara, menjalankan perniagaan di lebih 150 negara, dan melaporkan pendapatan tahunan sekitar €12.73 bilion. Nokia ialah syarikat dagangan awam yang disenaraikan di Bursa Saham Helsinki dan Bursa Saham New York. Ia adalah syarikat ke-415 terbesar di dunia yang diukur dengan pendapatan 2013 menurut Fortune Global 500 dan merupakan komponen indeks pasaran saham EU Stocks 50.

Syarikat itu mempunyai pelbagai industri dalam sejarah 151 tahunnya. Ia diasaskan sebagai kilang pulpa dan telah lama dikaitkan dengan getah dan kabel, tetapi sejak 1990-an memberi tumpuan kepada infrastruktur telekomunikasi berskala besar, pembangunan teknologi dan pelesenan. Nokia juga merupakan penyumbang utama kepada industri telefon mudah alih, setelah membantu dalam pembangunan kedua-dua piawaian GSM dan CDMA.

Harga saham Nokia telah berada pada tahap yang lebih tinggi sejak beberapa tahun yang lalu. Pada Jun 2007, harga saham syarikat memuncak pada €28.21 ($39.48) sesaham. Walau bagaimanapun, menjelang Oktober 2008, saham telah menjunam kepada €3.50 ($4.72) setiap satu. Syarikat itu kemudiannya melakukan pemulihan yang luar biasa, dengan sahamnya mencecah €6.65 ($8.90) menjelang Januari 2011. Sejak itu, bagaimanapun, harga saham sekali lagi menurun dengan ketara.

Pesaing utama Nokia ialah Samsung dan Apple. Kedua-dua syarikat ini jauh lebih besar daripada Nokia dan mempunyai bahagian pasaran yang jauh lebih tinggi. Nokia bersaing dengan Samsung dalam segmen pasaran rendah dan pertengahan, manakala Apple bersaing dalam segmen mewah. Huawei adalah pesaing lain yang memperoleh bahagian pasaran dengan pantas, terutamanya di China. Xiaomi adalah pemain yang agak baru dalam pasaran telefon pintar tetapi telah mencipta nama dengan peranti perdana mampu miliknya.

Apabila ia datang untuk membuat wang dari pasaran saham, terdapat dua cara utama untuk melakukannya. Anda boleh sama ada melabur dalam saham atau memperdagangkannya menggunakan instrumen kewangan seperti Contracts for Difference (CFD). Melabur dalam saham bermakna membeli kepentingan dalam syarikat dan memegangnya untuk jangka masa panjang. Ini boleh menjadi cara yang baik untuk menjana wang, tetapi ia bukan tanpa risiko. Untuk satu perkara, anda boleh kehilangan wang jika syarikat itu tidak berjaya. Walaupun syarikat itu berjaya, tiada jaminan bahawa harga sahamnya akan naik.

Berdagang Nokia CFD adalah sedikit berbeza. Dengan pendekatan ini, anda tidak membeli saham dalam syarikat. Sebaliknya, anda membuat spekulasi mengenai pergerakan harga saham. Ini bermakna anda boleh buat duit sama ada harga saham naik atau turun. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa risiko untuk berdagang Nokia CFD juga. Untuk satu perkara, ini adalah pendekatan yang lebih spekulatif dan jadi anda boleh kehilangan wang jika anda tidak tahu apa yang anda lakukan. Dan kerana anda bertaruh pada harga saham dengan berkesan, kerugian anda mungkin lebih besar daripada kerugian jika anda hanya melabur dalam saham.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg