expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Netflix, Inc. ialah sebuah syarikat Amerika yang menyediakan video penstriman atas permintaan dan syarikat penyewaan DVD. Mereka menawarkan perpustakaan filem dan siri televisyen yang luas, termasuk yang dihasilkan secara dalaman. Netflix ialah ahli Persatuan Gambar Bergerak (MPA), menghasilkan dan mengedarkan kandungan dari negara di seluruh dunia.

NFLX.US ialah simbol saham untuk Netflix di US100. Netflix diasaskan pada 29 Ogos 1997, di Scotts Valley, California. Pada mulanya, mereka hanya menawarkan DVD melalui perkhidmatan mel tetapi dengan pantas mengembangkan perniagaan mereka dengan pengenalan media penstriman pada tahun 2007. Pada tahun 2013, mereka menghasilkan siri mereka sendiri (House of Cards) dan mengeluarkan semua episod sekali gus supaya penonton boleh "menonton secara berlebihan. "keseluruhan siri. Kejayaan House of Cards membawa kepada produksi baharu, seperti Narcos, Stranger Things dan The Crown. Sehingga 2020, Netflix mempunyai lebih 167 juta pelanggan di seluruh dunia.

Netflix Inc. (NFLX) mengalami kerugian sejak beberapa tahun lalu, dengan harga sahamnya meningkat empat kali ganda sejak 2016.

Prestasi kukuh syarikat itu berterusan pada 2019, dengan saham Netflix mencecah paras tertinggi baharu sepanjang masa secara tetap. Netflix kini merupakan salah satu syarikat paling berharga di dunia, dengan permodalan pasaran lebih $160 bilion.

Pelabur telah tertarik kepada Netflix kerana prospek pertumbuhannya yang mengagumkan. Syarikat itu adalah peneraju yang jelas dalam pasaran video penstriman dan melabur banyak dalam kandungan dan teknologi untuk mengekalkan kelebihan daya saingnya. Netflix juga berkembang di peringkat antarabangsa dan dengan cepat menjadi kuasa global.

Walaupun kejayaannya baru-baru ini, saham Netflix bukan tanpa risiko. Syarikat itu menghadapi persaingan yang semakin meningkat daripada syarikat seperti Amazon, Apple, dan Disney. Netflix juga mempunyai sejumlah besar hutang pada kunci kira-kiranya, yang boleh membebankan harga sahamnya jika kadar faedah meningkat atau pertumbuhan syarikat menjadi perlahan.

Secara keseluruhan, Netflix ialah saham pertumbuhan tinggi dengan risiko dan ganjaran yang ketara. Pelabur harus mempertimbangkan dengan teliti faktor-faktor ini sebelum membeli saham Netflix.

Apabila bercakap mengenai saham Netflix, terdapat dua cara utama untuk mendekatinya - berdagang CFD atau melabur. Kedua-duanya mempunyai risiko dan ganjaran masing-masing, jadi penting untuk memahami perbezaannya sebelum memutuskan laluan yang hendak diambil.

Dagangan CFD memberi anda peluang untuk menjana wang daripada kedua-dua kenaikan dan penurunan harga, kerana anda membuat spekulasi mengenai pergerakan saham daripada membelinya secara langsung. Ini bermakna anda berpotensi menjana wang yang banyak jika anda meramalkan harga saham Netflix dengan betul, tetapi anda juga boleh kehilangan segala-galanya jika anda tersilap.

Melabur dalam saham Netflix, sebaliknya, adalah permainan jangka panjang. Anda membeli saham dalam syarikat dengan harapan bahawa nilainya akan meningkat dari semasa ke semasa. Ini boleh memberi anda pulangan yang lebih stabil, tetapi ini juga bermakna anda boleh terlepas keuntungan besar jika harga saham Netflix meningkat.

Jadi, yang manakah pilihan yang lebih baik? Ia benar-benar bergantung pada toleransi risiko dan matlamat pelaburan anda sendiri.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Teruskan