expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Metro AG adalah sebuah syarikat runcit Jerman yang memiliki rangkaian wang tunai dan membawa kedai di seluruh dunia. Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 1964 oleh Ernst Schmidt dan Wilhelm Schmidt-Ruthenbeck pada tahun 2010. Walaupun pangkalan utamanya adalah Eropah, Metro mempunyai lebih dari 670 kedai di 24 negara.

Pada terasnya, Metro adalah syarikat runcit borong, yang bermaksud ia mempunyai model perniagaan yang sama dengan Costco, Sam's Club dan Booker, anak syarikat Tesco. Walau bagaimanapun, tidak seperti Costco dan Sam's Club, khususnya, Metro jarang menawarkan keahlian kepada pelanggan swasta. Ia mungkin di beberapa kedai metro tetapi, secara umum, ia adalah pemborong yang bertujuan untuk pelanggan perniagaan.

Syarikat itu telah terlibat dalam pelbagai penggabungan dan pengambilalihan sejak tahun 1964. Salah satu momen yang paling penting dalam sejarah Metro AG datang pada tahun 1996. Penggabungan antara syarikat asal, Metro Cash & Carry, dan Kaufhof Holding AG, Deutsche SB-kauf Ag dan Asko Deutsche Kaufhaus AG, membentuk Metro Ag. Hari ini, peruncit borong ini menjual gabungan makanan dan barang bukan makanan. Hasil antara 2020 dan 2021 adalah € 24.7 bilion, yang disamakan dengan pendapatan bersih € 56 juta.

Saham Metro disenaraikan di Bursa Saham Frankfurt di bawah tiket FWB: B4B. Tawaran Awam Permulaan Syarikat (IPO) berlangsung pada 13 Julai 2017. Harga saham Metro dibuka pada hari berikutnya pada € 18.30. Sebulan kemudian saham Metro AG didagangkan di bawah € 11 tetapi mereka menikmati lembu jantan menjelang akhir tahun 2018 dan diadakan di atas € 14 untuk kebanyakan tahun 2019.

Satu lagi penurunan pada tahun 2020 menyaksikan harga saham Metro AG jatuh di bawah € 10 untuk kali pertama. Melihat melalui sejarah harga saham Metro, harga purata antara 2020 dan 2022 lebih dari € 9

Mengapa stok metro perdagangan apabila terdapat pilihan lain? Metro AG adalah jenama utama di ruang runcit. Pada tahun 2010, ia adalah peruncit keempat terbesar di dunia berdasarkan pendapatan. Hanya Wal-Mart, Carrefour dan Tesco membuat lebih banyak wang pada masa itu. Walau bagaimanapun, walaupun membuka lebih banyak kedai, Metro tidak dapat mengekalkan tahap prestasi yang sama.

Buku sejarah harga saham Metro menceritakan kisah aset perlahan -lahan menurun. Ini tidak bermakna stok Metro AG akan menurun pada masa akan datang, tetapi ia memberi anda idea bagaimana ia telah dilakukan sejak pergi ke umum. Dengan ini, alternatif yang mungkin untuk perdagangan metro stok adalah saham Wal-Mart. Syarikat Amerika secara konsisten berada di kedudukan sebagai salah satu peruncit terbesar di dunia dengan pendapatan pada tahun 2022 yang mendahului $ 572.8 bilion.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg