expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Merck & Co. telah diasaskan pada tahun 1891 oleh George Merck. Syarikat itu diumumkan pada tahun 1949 dan sahamnya didagangkan di Bursa Saham New York. Merck ialah syarikat farmaseutikal dipacu penyelidikan global yang menemui, membangun, mengeluarkan dan memasarkan rangkaian luas produk kesihatan manusia dan haiwan. Syarikat ini beribu pejabat di Kenilworth, New Jersey, Amerika Syarikat.

Syarikat itu diumumkan pada tahun 1949 dan sahamnya didagangkan di Bursa Saham New York. Pada tahun 1952, Merck menubuhkan MERCK Sharp & Dohme (MSD) di UK, yang merupakan anak syarikat antarabangsanya yang pertama. Syarikat itu telah mengembangkan operasinya secara global, dengan anak syarikat dan usaha sama di seluruh dunia.

Saham Merck & Co. (MRK) telah mengalami peningkatan dalam beberapa bulan kebelakangan ini, dipengaruhi oleh beberapa peristiwa. Vioxx ditarik dari pasaran selepas kajian menunjukkan ia meningkatkan risiko serangan jantung dan strok pada sesetengah pesakit. Penarikan balik itu menjejaskan reputasi Merck dan menyebabkan kejatuhan harga sahamnya pada tahun 2004. Saham itu telah pulih sedikit, pada Jun 2020, syarikat itu mengumumkan bahawa ia telah memeterai perkongsian dengan AstraZeneca (AZN) untuk bersama-sama membangunkan dan mengkomersialkan potensi vaksin COVID-19. Harga tertinggi yang pernah dicapai oleh saham Merck ialah sekitar $94.96 pada 15 Julai 2022.

Secara keseluruhannya, harga saham Merck dipengaruhi oleh beberapa faktor berbeza, sama ada positif dan negatif. Prestasi jangka panjang syarikat akhirnya akan ditentukan oleh keupayaannya untuk terus membangun dan membawa produk baharu ke pasaran dengan jayanya. Walau bagaimanapun, dalam jangka pendek, harga saham akan ditentukan oleh hala tuju keseluruhan pasaran saham dan keadaan ekonomi global.

Apabila ia datang untuk melabur dalam saham Merck & Co., terdapat dua cara utama untuk melakukannya: anda boleh sama ada melabur atau memperdagangkannya. Kedua-duanya mempunyai kelebihan dan kekurangan masing-masing, jadi penting untuk memahami perbezaan antara keduanya sebelum memutuskan yang mana satu sesuai untuk anda.

Melabur dalam saham bermakna membeli dan memegangnya untuk jangka masa yang panjang, biasanya sekurang-kurangnya lima tahun. Matlamat di sini adalah untuk mengatasi sebarang pasang surut dalam pasaran saham, kerana dalam jangka masa panjang, saham cenderung untuk naik nilainya. Kaedah ini adalah yang terbaik untuk pelabur yang sabar dan tidak kisah mengambil risiko.

Saham dagangan, sebaliknya, melibatkan pembelian dan penjualannya dengan lebih kerap, biasanya dalam masa beberapa bulan. Matlamat di sini adalah untuk membuat keuntungan daripada pergerakan harga jangka pendek saham. Kaedah ini adalah yang terbaik untuk peniaga yang lebih aktif dan selesa dengan mengambil lebih banyak risiko.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg