expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Lockheed Martin Corporation ditubuhkan pada tahun 1995 berikutan penggabungan antara dua syarikat aeroangkasa, Lockheed Corporation dan Martin Marietta. Entiti baru ini telah beribu pejabat di Maryland sejak itu dan, ia adalah antara eksponen dunia, pertahanan, dan teknologi keselamatan yang paling menonjol di dunia.

Lockheed Martin menggunakan lebih daripada 115,000 orang, dengan lebih daripada 60,000 daripada mereka yang menjadi jurutera. Ia mempunyai senjata, aeroangkasa, dan kontrak dengan entiti awam dan swasta di seluruh dunia. Walau bagaimanapun, model perniagaannya lebih cenderung ke arah kontrak kerajaan. Kontrak kerajaan AS menyumbang lebih daripada 80% pendapatan Lockheed Martin. Kontrak antarabangsa lebih dari 10%, dan kontrak swasta kurang daripada 5%.

Melalui empat bahagiannya - Sistem Aeronautik, Rotary dan Misi (RMS), ruang, peluru berpandu dan kawalan kebakaran (MFC) - Lockheed Martin menjana pendapatan bernilai $ 67 bilion pada tahun 2021. Ini disamakan dengan pendapatan bersih $ 6.3 bilion, meletakkan pasaran syarikat Permodalan pada masa itu lebih dari $ 100 juta.

Saham di Lockheed Corporation dan Martin Marietta telah tersedia untuk berdagang sejak tahun 1970 -an. Walau bagaimanapun, stok pertama Lockheed Martin disenaraikan di Bursa Saham New York di bawah ticker NYSE: LMT pada tahun 1995.

Harga saham Lockheed Martin pada masa itu adalah di bawah $ 30. Walau bagaimanapun, seperti yang ditunjukkan oleh sejarah harga saham Lockheed Martin, syarikat itu telah menaikkan harga sejak itu. Walaupun terdapat naik dan turun, saham Lockheed Martin telah dilakukan dengan baik selama 25+ tahun yang lalu. Salah satu tonggak terbesar dalam sejarah harga saham Lockheed Martin pada tahun 2007.

Berikutan kenaikan nilai yang mantap, harga saham Lockheed Martin akhirnya melanggar tanda $ 100. Tempoh menurun diikuti tetapi, menjelang 2014, saham Lockheed Martin didagangkan di atas $ 150. Berdasarkan tempoh antara 1995 dan Disember 2022, harga saham Lockheed Martin yang paling tinggi ialah $ 496.23.

Mengapa perdagangan Lockheed Martin stok apabila terdapat pilihan lain? Lockheed Martin telah lama menjadi salah satu syarikat teknologi aeronautik dan teknologi pertahanan terbesar di dunia. Harga sahamnya biasanya menaik, dengan peniaga melihat peningkatan lebih daripada 2,200% antara tahun 1995 dan 2022.

Walau bagaimanapun, Lockheed Martin bukan satu -satunya syarikat di ruang ini. Salah satu pesaing utamanya di bahagian aeronautik ialah Boeing. Syarikat ini juga menghasilkan teknologi pertahanan, seperti peluru berpandu dan sistem satelit. Sistem Raytheon dan BAE juga boleh dianggap pesaing untuk Lockheed Martin, tetapi Boeing tetap menjadi salah satu pilihan perdagangan alternatif utama di Skilling.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg