expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Harga Kahoot

Saham yang paling popular dan meningkat naik.

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Kahoot (digayakan sebagai Kahoot!) ialah platform pembelajaran dan penglibatan global yang diasaskan pada 2012. Aplikasi ini direka untuk pembelajaran sosial dan merupakan hasil idea projek bersama antara Universiti Sains & Teknologi Norway dan tiga usahawan, Johan Brand, Jamie Brooker dan Morten Versvik.

Aplikasi ini, yang dilancarkan secara rasmi pada tahun 2013, digunakan terutamanya di sekolah dan tetapan pendidikan. Ia menyediakan satu siri kuiz dan permainan pembelajaran yang dijana pengguna yang boleh diakses dengan tapak web atau aplikasi mudah alih Kahoot. Sehingga 2019, Kahoot mempunyai lebih 1.2 bilion pengguna di lebih 200 negara.

Harga saham Kahoot menjadi menarik pada 2019 apabila syarikat itu mula berdagang di bursa junior Euronext Growth Oslo. Sehingga 2021, Kahoot berpindah ke bursa Oslo utama berikutan IPO kedua, atau seperti yang dipanggil, IPO semula.

Harga saham Kahoot dibuka pada kurang daripada 15 pada 2019. Ini menyusuli beberapa pusingan pembiayaan daripada pelabur swasta, termasuk Northzone dan Microsoft Ventures. Dengan lebih $325 juta dalam pelaburan swasta yang dijamin menjelang 2018, saham Kahoot mula-mula disediakan kepada orang ramai melalui bursa junior Euronext Growth pada 2019. Pada masa itu, syarikat itu bernilai $1.5 bilion.

Antara 2020 dan 2021, pangkalan pengguna platform meningkat lebih daripada 40%. Ini mendorong perpindahan ke bursa utama Oslo. Disokong oleh SoftBank dan dengan penilaian $7 bilion, saham Kahoot akhirnya pergi ke bursa Oslo pada 2021. Penyenaraian ini menyebabkan harga saham Kahoot melonjak pada 2021 dan mencecah lebih 100. Tempoh menurun diikuti, tetapi ia kekal sebagai salah satu peneraju platform pembelajaran dalam talian di dunia, itulah sebabnya saham Kahoot masih didagangkan pada jumlah yang tinggi.

Mengapa berdagang saham Kahoot? Sebagai syarikat tersenarai, anda mempunyai pilihan untuk membeli saham atau memperdagangkan harga saham Kahoot. Membeli saham bermakna anda melabur dalam syarikat dan, oleh itu, mempunyai kepentingan langsung dalam kekayaannya. Apabila harga saham Kahoot naik atau turun, pelaburan anda akan mencerminkan pergerakan tersebut.

Apabila anda berdagang saham Kahoot, anda membuat spekulasi tentang pergerakan harga. Ini bermakna anda tidak memiliki aset asas. Ini membolehkan anda mengambil kedudukan panjang dan untung jika harga saham Kahoot meningkat. Sebagai alternatif, anda boleh mengambil kedudukan pendek dan untung jika harga saham Kahoot jatuh.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

device-default.png

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

FAQs

Adakah Kahoot berkongsi pelaburan yang baik?

+ -

Sekarang saham Kahoot tersedia kepada orang ramai, ramai pelabur tertanya-tanya sama ada ia adalah pelaburan yang baik. Walaupun tiada jawapan yang mudah, terdapat beberapa perkara yang perlu anda pertimbangkan sebelum melabur dalam saham Kahoot. Ia agak syarikat baharu dan kestabilan kewangannya masih tidak menentu. Walau bagaimanapun, ia telah menunjukkan potensi pertumbuhan yang kukuh dalam beberapa tahun kebelakangan ini dan harga sahamnya semakin meningkat. Jika anda sedang mencari saham pertumbuhan tinggi, ia mungkin patut dipertimbangkan.

Perkara lain yang perlu diingat ialah Kahoot belum lagi menguntungkan. Penting untuk diingat bahawa pelaburan dalam syarikat yang tidak menguntungkan adalah lebih berisiko berbanding dengan syarikat yang menguntungkan. Walau bagaimanapun, jika ia boleh terus berkembang pada kadar semasa, ia mungkin menguntungkan pada masa hadapan. Jika anda mempertimbangkan untuk melabur dalam saham Kahoot, pastikan anda membuat penyelidikan dan timbang risiko serta ganjaran dengan teliti. Kahoot ialah pelaburan yang berisiko tetapi berpotensi memberi ganjaran.

Siapakah yang memiliki kebanyakan saham Kahoot?

+ -

Menurut pemfailan terbaru Kahoot dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa, tiga pemegang saham institusi teratas Kahoot ialah Fidelity Management & Research Company, LLC, Vanguard Group, Inc., dan BlackRock, Inc. Bersama-sama, ketiga-tiga institusi ini memiliki kira-kira 28.4% daripada saham tertunggaknya.

Adakah saham Kahoot membayar dividen?

+ -

Kahoot tidak menawarkan saham pembayar dividen pada masa ini, tetapi terdapat potensi untuk mengeluarkan dividen pada masa hadapan. Ia telah menguntungkan sejak 2016, dan pendapatan bersih Kahoot meningkat daripada $5.3 juta pada 2017 kepada $12.8 juta pada 2018. Hasilnya juga meningkat daripada $51 juta pada 2017 kepada $68 juta pada 2018. Kewangan Kahoot yang kukuh menunjukkan bahawa syarikat itu mampu membayar dividen jika ia memilih untuk berbuat demikian. Walau bagaimanapun, ia masih belum mengumumkan sebarang rancangan untuk mengeluarkan dividen.

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Teruskan