expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham JD.com

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

JD.com (JD.US) adalah gergasi e-dagang Cina dengan permodalan pasaran sebanyak $ 59.01 bilion pada 10 Ogos 2023. Ditubuhkan pada tahun 1998 oleh Richard Liu Qiangdong, ia adalah salah satu peruncit dalam talian terbesar di China.

Pada mulanya bermula sebagai kedai batu bata-dan-mortar, ia beralih ke e-dagang dan menjadi perintis dalam peruncitan dalam talian. Syarikat ini terkenal dengan komitmennya terhadap produk sahih, penghantaran yang cekap, dan perkhidmatan pelanggan. Ia menawarkan pelbagai produk, dari elektronik dan fesyen kepada bahan makanan dan banyak lagi. Ia dipublikasikan di US100 pada tahun 2014, mendapat pengiktirafan antarabangsa. Dengan tumpuan yang kuat terhadap teknologi dan logistik, JD.com telah memperluaskan perkhidmatannya di luar e-dagang, termasuk pengkomputeran awan dan inovasi AI. Ia terus menguatkan kedudukannya sebagai pemain utama dalam pasaran e-dagang global.

Sejak dilancarkan pada tahun 2014, harga saham JD.com telah mengalami bahagian UPS dan Downs. Harga saham tertinggi yang dicapai ialah $ 105.63 pada bulan Februari 2021, manakala harga saham terendah mencapai $ 19.21 pada November 2018.

Satu strategi perdagangan yang boleh digunakan peniaga ketika menganalisis stok adalah perdagangan swing. Ia melibatkan memegang stok selama beberapa hari untuk beberapa minggu untuk memanfaatkan perubahan harga.

Satu lagi strategi perdagangan yang popular adalah perdagangan kedudukan, yang melibatkan memegang stok untuk jangka panjang. Pedagang kedudukan mencari petunjuk asas yang kuat yang mencadangkan stok tidak dinilai atau mungkin berkembang pada masa akan datang. Dalam kes JD, peniaga boleh melihat pertumbuhan pendapatan dan bahagian pasarannya untuk membuat kes untuk memegang stok dalam jangka panjang.

Peniaga juga boleh menggunakan petunjuk teknikal seperti mata purata bergerak, MACD dan pivot untuk menganalisis stok.

Saham dagangan datang dengan tahap risiko dan ketidakpastian, terutamanya apabila ia datang untuk berdagang saham individu. Jika anda merancang untuk berdagang stok JD.com, penting untuk mempunyai pemahaman yang baik tentang pesaingnya dan kedudukan pasaran mereka. Mereka termasuk:

  • Alibaba (BABA.US) adalah konglomerat multinasional Cina yang ditubuhkan pada tahun 1999 oleh Jack Ma. Ia mengendalikan pelbagai perniagaan, termasuk e-dagang, pengkomputeran awan, hiburan digital, dan banyak lagi. Platform e-dagang Alibaba, seperti Taobao dan Tmall, terkenal dengan pelbagai produk dan perkhidmatan mereka.
  • Amazon (AMZN.US) adalah gergasi teknologi dan e-dagang Amerika Syarikat yang diasaskan oleh Jeff Bezos pada tahun 1994. Ia diiktiraf untuk merevolusi membeli-belah dalam talian dan mewujudkan pasaran yang luas. Amazon menawarkan pelbagai produk dan perkhidmatan, dari e-dagang dan hiburan streaming ke pengkomputeran awan melalui Amazon Web Services (AWS).

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg