expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham iShares Silver Trust

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Ishares Silver Trust (SLV.US) adalah dana pertukaran pertukaran (ETF) yang bertujuan untuk mengesan prestasi harga perak. Dengan permodalan pasaran sebanyak $ 10.99 bilion pada 31 Julai, 2023, ETF diuruskan oleh BlackRock, salah satu firma pengurusan pelaburan terbesar di dunia. Ia ditubuhkan pada bulan April 2006, menyediakan pelabur dengan cara yang mudah untuk mendapatkan pendedahan kepada pasaran perak tanpa memiliki perak fizikal secara langsung.

ETF memegang bullion perak fizikal sebagai aset asasnya, dan harga sahamnya mencerminkan pergerakan harga perak. ETF telah menarik minat yang signifikan daripada pelabur yang ingin mempelbagaikan portfolio dan lindung nilai mereka terhadap inflasi dan ketidakpastian ekonomi. Sebagai ETF, ia menawarkan kecairan dan ketelusan bagi pelabur yang mencari pendedahan perak.

Sejak penubuhannya pada tahun 2006, Ishares Silver Trust secara konsisten dilihat sebagai salah satu cara terbaik bagi pelabur untuk mendapatkan pendedahan kepada bullion perak. Dalam tempoh lima tahun yang lalu, ETF telah mengalami kedua -dua tertinggi dan rendah, dengan harga sahamnya berubah sebagai tindak balas kepada pelbagai faktor luaran.

Harga terendah ETF yang dicapai ialah $ 10.86 pada bulan Mac 2020 apabila Pandemik Covid-19 memukul pasaran global di sisi lain, harga ETF melonjak ke rekod tinggi $ 27.98 sesaham pada Februari 2021.

Untuk menganalisis ETF tersebut, peniaga boleh bergantung kepada beberapa strategi seperti bergerak purata perbezaan konvergensi (MACD), indeks kekuatan relatif (RSI), pengayun stokastik, dan banyak lagi. Sebagai contoh, MACD membolehkan peniaga mengenal pasti trend, momentum, dan mata pembalikan yang berpotensi. RSI memberikan petunjuk mengenai keadaan overbought atau oversold, manakala pengayun stokastik membantu dalam mengenal pasti peralihan momentum.

Jika anda berfikir tentang perdagangan di Ishares Silver Trust, maka anda perlu menilai pertandingan terlebih dahulu. Lagipun, terdapat puluhan pilihan lain yang tersedia, termasuk syarikat perlombongan perak, perniagaan komoditi, dan indeks UK100 yang sangat dipengaruhi oleh harga perak. Mereka termasuk:

  • BHP Group Ltd (BHP.US) adalah sebuah syarikat perlombongan multinasional Australia dan salah satu syarikat sumber semula jadi yang pelbagai di seluruh dunia. Ia beroperasi di pelbagai komoditi, termasuk perak, bijih besi, tembaga, arang batu, dan petroleum.
  • Rio Tinto Group (Rio.US) adalah syarikat perlombongan multinasional British-Australia, yang mengkhususkan diri dalam perak, bijih besi, aluminium, tembaga, berlian, dan mineral lain. Ia adalah salah satu syarikat perlombongan terkemuka di dunia dengan kehadiran global yang penting.

Syarikat -syarikat di atas lombong dan menghasilkan banyak komoditi, termasuk perak, jadi harga saham mereka berkait rapat dengan nasib pasaran perak.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg