expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham iShares MSCI China

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

MSCI China (MCHI.US) adalah dana perdagangan pertukaran (ETF) yang diuruskan oleh BlackRock, salah satu firma pelaburan terkemuka di dunia. MCHI berusaha untuk mengesan hasil pelaburan Indeks MSCI China, yang menyediakan pelabur dengan cara mudah untuk mendapatkan pendedahan kepada syarikat besar dan pertengahan di China.

ETF menawarkan portfolio pelbagai yang merangkumi pelbagai sektor di pasaran China, yang mewakili spektrum luas ekonomi China yang berkembang pesat dan dinamik. Bagi pelabur yang ingin memanfaatkan potensi pasaran China melalui kenderaan pelaburan tunggal, iShares MSCI China berfungsi sebagai pilihan yang boleh diakses dan cekap.

Sehingga Ogos 2023, permodalan pasarannya ialah 623.33m USD.

iShares MSCI China ETF (US100: MCHI) oleh BlackRock menawarkan pendedahan pelabur kepada syarikat besar dan pertengahan di China. Ditubuhkan pada tahun 2011, MCHI telah menjadi pilihan popular bagi pelabur yang berminat untuk mempelbagaikan portfolio mereka dengan ekuiti Cina. mencerminkan pertumbuhan yang signifikan memandangkan sifat dinamik pasaran China.

Walau bagaimanapun, disebabkan oleh pelbagai tindakan pengawalseliaan dan turun naik pasaran, ETF menghadapi beberapa volatiliti, memukul rendah $ 36.26 pada tahun 2022 dari paras tertinggi sepanjang $ 96.38 pada Februari 2021.

Apabila kita bercakap tentang iShares MSCI China ETF (MCHI), pesaing utamanya adalah ETF lain yang juga bertujuan untuk menawarkan pendedahan kepada ekuiti Cina. Beberapa pesaing utama termasuk: SPDR S&P China ETF (GXC), KraneShares CSI China Internet ETF (KWEB), Invesco Golden Dragon China ETF (PGJ), Invesco China Technology ETF (CQQQ), VanEck Vectors ChinaAMC SME-ChiNext ETF (CNXT)

Apabila mempertimbangkan persaingan, penting untuk mempertimbangkan bukan sahaja jumlah aset di bawah pengurusan (AUM) tetapi juga pendedahan khusus atau sektor yang ditawarkan setiap ETF.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg