expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham Intuit

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Intuit (INTU.US) adalah sebuah syarikat perisian dengan permodalan pasaran sebanyak $ 138.81 bilion pada 17 Ogos 2023. Ditubuhkan pada tahun 1983 oleh Scott Cook dan Tom Proulx, syarikat itu terkenal dengan produk perisian kewangan, perakaunan, dan persiapannya, termasuk QuickBooks, TurboTax, dan Mint. Syarikat itu dipublikasikan pada tahun 1993.

Sejarahnya ditandai dengan komitmennya untuk memudahkan tugas kewangan untuk individu, perniagaan kecil, dan akauntan. QuickBooks merevolusikan perakaunan perniagaan kecil, sementara TurboTax membuat penyediaan cukai lebih mudah diakses.

Penyelesaian inovatif Intuit telah mengubah pengurusan kewangan untuk berjuta-juta, menyelaraskan proses dan memperkasakan pengguna dengan alat perisian mesra pengguna. Evolusi berterusan syarikat terus membentuk cara orang menguruskan kewangan mereka.

Harga saham tertinggi Intuit yang dicapai dalam tempoh lima tahun yang lalu ialah $ 716.86 pada bulan Oktober 2021. Ini sebahagiannya disebabkan oleh hasil kewangan yang mengagumkan syarikat. Harga saham terendah yang dicapai dalam tempoh ini ialah $ 182.61 pada Disember 2018.

Bagi mereka yang ingin memperdagangkan stok, terdapat pelbagai strategi perdagangan dan alat yang boleh dipertimbangkan. Satu strategi sedemikian adalah perdagangan hari, yang melibatkan membeli dan menjual saham dalam hari dagangan yang sama, memanfaatkan turun naik harga harian kecil. Strategi lain adalah perdagangan swing, di mana peniaga berpegang pada stok untuk jangka masa yang lebih lama (beberapa hari hingga beberapa minggu) untuk memanfaatkan trend pasaran.

Untuk analisis teknikal, peniaga boleh mempertimbangkan menggunakan petunjuk seperti retracements Fibonacci, awan Ichimoku dan lain -lain. Sebagai contoh, retracements Fibonacci boleh digunakan untuk mengenal pasti tahap sokongan dan rintangan stok dengan merancang garis mendatar pada carta, berdasarkan tahap harga utama.

Dagangan boleh menjadi perniagaan yang berisiko, terutama jika anda tidak melakukan penyelidikan anda. Walaupun anda sudah memutuskan bahawa anda ingin memulakan saham perdagangan Intuit, penting untuk tidak mengabaikan pesaingnya. Pesaingnya termasuk:

  • Square, Inc. (SQ.US) adalah sebuah syarikat teknologi kewangan yang ditubuhkan pada tahun 2009 oleh Jack Dorsey. Ia menyediakan pemprosesan pembayaran, penyelesaian jualan, dan perkhidmatan kewangan kepada perniagaan dan individu. Produk Square termasuk Square Point of Sale (POS), App Cash, dan Square Capital, yang bertujuan untuk memudahkan urus niaga dan memperkasakan perniagaan kecil.
  • PayPal Holdings (PYPL.US) adalah syarikat sistem pembayaran dalam talian global yang ditubuhkan pada tahun 1998. Ia membolehkan individu dan perniagaan membuat pembayaran dalam talian dengan selamat. Perkhidmatan PayPal termasuk pemprosesan pembayaran dalam talian, pemindahan wang, dan urus niaga peer-to-peer. Ia menyediakan platform yang mudah dan selamat untuk e-dagang, membolehkan pengguna menghantar dan menerima pembayaran di seluruh sempadan.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg