expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Pengawal Selia:

×
CySEC

Skilling Ltd, dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Cyprus (CySEC) di bawah lesen CIF No. 357/18

Teruskan
FSA

Skilling (Seychelles) Ltd, diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Perkhidmatan Kewangan (FSA) di bawah lesen No. SD042

Teruskan

Memuatkan...

Saham Intel

Saham yang paling popular dan meningkat naik.

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Intel telah diasaskan pada tahun 1968 oleh perintis semikonduktor Robert Noyce dan Gordon Moore. Mereka diumumkan pada tahun 1971, dan Intel menjadi nama terkenal dengan pelancaran mikropemproses pertama di dunia pada tahun 1971. Hari ini, Intel ialah pembuat cip semikonduktor terbesar di dunia, dan ia juga merupakan pemain utama dalam pembangunan teknologi pengkomputeran baharu.

Intel telah melangkah jauh sejak permulaannya yang sederhana di garaj Bob Noyce, salah seorang pencipta litar bersepadu. Hari ini, Intel ialah pembuat cip semikonduktor terbesar di dunia dan pemain utama dalam pembangunan teknologi pengkomputeran baharu. Cip Intel boleh didapati dalam segala-galanya daripada PC dan pelayan kepada tablet dan telefon pintar.

Harga saham syarikat berada pada aliran menaik secara umum sejak IPOnya pada tahun 1971, mencapai paras tertinggi sepanjang masa sebanyak $74.75 pada tahun 2000. Walau bagaimanapun, harga saham kemudiannya jatuh mendadak dalam kejatuhan dot-com, dan mencapai paras terendah $12.00 dalam 2002. Harga saham syarikat dipengaruhi oleh beberapa faktor, termasuk permintaan untuk produknya, persaingan daripada syarikat lain, keadaan ekonomi am dan perkembangan dalam industri semikonduktor.

Kedua-dua Intel dan AMD adalah pemain utama dalam industri semikonduktor, dan harga saham mereka telah mengikuti arah aliran yang sama dari semasa ke semasa. Walau bagaimanapun, harga saham Intel secara amnya lebih tinggi daripada AMD. Intel membekalkan pemproses untuk pengeluar sistem komputer seperti Apple, Lenovo, HP dan Dell. Intel juga mengeluarkan cipset motherboard, pengawal antara muka rangkaian dan litar bersepadu, memori kilat, cip grafik, pemproses terbenam dan peranti lain yang berkaitan dengan komunikasi dan pengkomputeran.

Perbezaan terbesar antara pelaburan dan perdagangan adalah ufuk masa. Apabila anda melabur, anda membeli aset dengan niat untuk memegangnya untuk jangka masa yang panjang, biasanya bertahun-tahun atau bahkan beberapa dekad. Sebaliknya, apabila anda berdagang, anda membeli dan menjual aset dengan tempoh masa yang lebih singkat, biasanya dalam beberapa hari, minggu atau bulan.

Terdapat juga beberapa perbezaan utama dalam matlamat pelabur dan pedagang. Pelabur biasanya berusaha untuk menjana pertumbuhan modal jangka panjang dengan membeli aset yang mereka percaya akan meningkat dalam nilai dari semasa ke semasa. Peniaga pula lebih tertumpu kepada menjana keuntungan jangka pendek dengan mengambil kesempatan daripada keadaan pasaran.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

device-default.png

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg