expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Infineon (IFX.DE)

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Infineon Technologies AG adalah pengeluar yang mengkhususkan diri dalam semikonduktor. Ia dibentuk pada tahun 1999, berikutan spin-off dari bekas syarikat induknya Siemens AG. Infineon telah berada di lengkung pertumbuhan yang besar melalui dua dekad yang lalu, mengukuhkan dirinya dalam sepuluh pakar semikonduktor terbesar di planet ini.

Terdapat empat pasaran utama yang Infineon berfungsi dengan semikonduktornya - sistem automotif, kuasa perindustrian, kuasa dan sensor dan sistem selamat yang disambungkan. Bahagian automotifnya memberi tumpuan kepada powertrains, 'keselesaan' elektronik dan sistem keselamatan. Pasaran ini telah lama menjadi pemacu pendapatan terbesarnya, menghasilkan hampir tiga kali jumlah pendapatan yang disiarkan oleh Bahagian Kawalan Kuasa Perindustrian pada tahun 2018.

Pendapatan bersih terus meningkat untuk Infineon dalam beberapa tahun kebelakangan ini, memecahkan halangan € 1 bilion pada tahun 2018 dan mencapai paras tertinggi sepanjang € 1.28 bilion pada tahun fiskal 2021.

Ia telah menjadi jalan berbatu untuk pelabur di Infineon. Dari saat syarikat itu berpecah dari bekas syarikat induknya, Siemens AG, Infineon Technologies sepertinya terkena keras dengan pecah gelembung dot-com. Dengan harga sahamnya setinggi € 80 pada bulan Jun 2000, saham Infineon menjunam ke tahap rendah € 12.03 menjelang September 2001.

Perkara -perkara yang akan menjadi lebih teruk untuk harga saham Infineon, menjunam lebih jauh lagi kepada € 5.08 pada bulan Oktober 2002 berikutan perhimpunan ringkas. Krisis kewangan global 2007-08 menjunam harga saham Infineon terus menjadi keraguan, mencapai € 0.42 pada bulan Februari 2009.

Dekad berikutnya adalah tempoh kebangkitan semula untuk saham Infineon, mencapai paras tertinggi € 21.42 pada bulan Januari 2020, berikutan pembangunan pembelian semikonduktor Cypress Infineon dalam perjanjian bernilai $ 9.4 bilion. Pandemik Covid -19 menyebabkan panik ringkas pada saham Infineon, tetapi 2021 menyaksikan tempoh pemulihan yang kukuh sekali lagi, mencapai € 43.71 pada November 2021 - harga yang tidak dilihat sejak akhir tahun 2000.

Terdapat beberapa syarikat tersenarai awam dalam industri semikonduktor yang boleh dianggap pesaing Infineon Technologies. Firma Belanda NXP Semiconductors, tidak mengejutkan, pemain utama lain dalam sektor ini. Ditubuhkan pada tahun 2006, NXP adalah salah satu daripada anak-anak terbaru di blok semikonduktor, yang mengkhususkan diri dalam penyelesaian isyarat bercampur untuk semua jenis pengurusan kuasa, radio, keselamatan dan perkhidmatan pemprosesan digital.

Teknologi Micron firma Amerika telah berada dalam perniagaan semikonduktor untuk lebih lama daripada Infineon Technologies, yang telah ditubuhkan pada tahun 1978. Sejak itu, syarikat yang berpangkalan di Idaho telah membangun dan membekalkan penyelesaian penyimpanan data komputer dan penyelesaian memori untuk semua aplikasi di seluruh dunia. Hari ini, pasaran teras Micron termasuk perkhidmatan grafik, rangkaian dan pengkomputeran awan.

Nordic Semiconductor yang berpangkalan di Norway adalah satu lagi pengendali pemecah tanah yang bekerja di kalangan yang sama dengan Infineon Technologies. Ditubuhkan pada tahun 1983, firma yang berpangkalan di Trondheim ini kini mengkhususkan diri semata-mata dalam semikonduktor untuk peranti komunikasi tanpa wayar tenaga rendah. Ini termasuk pelbagai elektronik pengguna, seperti aksesori telefon pintar dan konsol atau aksesori permainan PC. Ia telah disenaraikan secara terbuka di Bursa Saham Oslo sejak tahun 1996.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg