expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Hapag-Lloyd AG adalah konglomerat logistik penghantaran dan kontena yang beribu pejabat di Hamburg, Jerman. Hapag-Lloyd ditubuhkan pada bulan September 1970, berikutan penggabungan antara garis Norddeutscher Lloyd dan Hamburg-Amerika. Pada tahun 2021, pendapatan bersihnya adalah sehingga $ 10.75 bilion.

Hapag-Lloyd AG tidak kelihatan seperti firma yang dilakukannya pada tahun 1970-an, yang telah mengalami rentetan penggabungan. Pada tahun 1998, Hapag-Lloyd AG kemudian dibeli oleh TUI AG, akhirnya menjadi anak syarikat jenama perjalanan dan pelancongan Jerman yang popular. Walau bagaimanapun, TUI memilih untuk menjual saham majoriti Hapag-Lloyd kepada pelabur swasta pada tahun 2009 selepas kemalangan kewangan global.

Hapag-Lloyd AG telah menyimpulkan dua penggabungan selanjutnya dengan CSAV gergasi kontena pada tahun 2014 dan kemudiannya Syarikat Perkapalan Arab Bersatu pada tahun 2017.

Harga stok Hapag-Lloyd telah berada di trajektori jangka panjang ke atas dalam dekad yang lalu. Ia berharga serendah € 15 pada bulan Februari 2016 tetapi, semasa permulaan pandemik Covid-19, harga saham Hapag-Lloyd meningkat dengan ketara kepada tinggi € 186.60 pada bulan Mei 2020. Penganalisis telah dibuang Bertepatan dengan kemerosotan yang belum pernah terjadi sebelumnya dalam perdagangan global, yang disebabkan oleh sekatan penguncian di seluruh dunia.

Malah Ketua Pegawai Eksekutif syarikat, Rolf Habben Jansen, mengalami kerugian untuk menjelaskan mengapa saham Hapag-Lloyd berada dalam permintaan yang tinggi. Walau bagaimanapun, harga itu dikontrak secepat € 52 menjelang Julai 2020.

Harga saham Hapag-Lloyd semakin kuat pada tahun 2021, disokong oleh pendapatan yang sangat mengagumkan. Dalam sembilan bulan pertama sahaja, mereka naik 70% kepada € 15 bilion. Ia mencapai tahap tinggi € 439 sesaham pada Mei 2022. Matlamat jangka sederhana syarikat adalah untuk mencapai bahagian pasaran global sebanyak 10%.

Hapag-Lloyd AG mempunyai rentetan pesaing yang kuat dalam sektor perkapalan, laut dan logistik bersepadu. Firma Belgium Katoen Natie adalah salah satu firma logistik, yang mengkhususkan diri dalam penyelesaian marin, maritim dan perkapalan dari ibu pejabat Antwerpnya.

Firma Perancis CMA CGM mengkhususkan diri semata -mata dalam perkapalan, dengan armada, kargo dan bekas yang menetapkan belayar di seluruh dunia dari pangkalannya di Marseille di selatan Perancis. Syarikat Denmark Maersk adalah salah satu daripada beberapa syarikat awam dalam industri logistik maritim yang ditubuhkan pada tahun 1904. Maersk mempunyai tenaga kerja global sebanyak 95,000 kakitangan, dengan anggaran penilaian syarikat sebanyak $ 37.9 bilion.

MSC (Mediterranean Shipping Company) adalah satu lagi syarikat logistik terkemuka dan pengangkutan di Eropah, walaupun ia adalah firma swasta, beribu pejabat di Geneva, Switzerland.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg