expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham Grupo Elektra

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Grupo Elektra SAB DE CV (ELEKTRA.MX) adalah sebuah syarikat Mexico terkemuka dalam sektor perkhidmatan runcit dan kewangan, dengan topi pasaran semasa 249.96 bilion MXN pada 26 Jun 2023. Ditubuhkan pada tahun 1950 oleh Hugo Salinas Rocha, syarikat itu telah berkembang Secara ketara selama bertahun -tahun, memperluaskan operasinya di seluruh Amerika Latin.

Ia terutamanya beroperasi melalui dua segmen perniagaan: komersial dan kewangan. Segmen komersil termasuk penjualan pelbagai produk seperti elektronik, peralatan, dan perabot, sementara segmen kewangan menawarkan perkhidmatan perbankan, pinjaman pengguna, dan insurans melalui Banco Azteca, anak syarikat Grupo Elektra. Syarikat itu dipublikasikan pada tahun 1997, menyenaraikan sahamnya di Bursa Saham Mexico (BMV) di bawah simbol ticker ELEKTRA.MX.

Sepanjang lima tahun yang lalu, Grupo Elektra telah mencapai tahap tertinggi dan rendah. Stok memuncak pada 1,650.08 MXN pada bulan Mei 2021, manakala titik terendahnya ialah 509.99 MXN pada bulan Julai 2018.

Untuk lebih memahami sejarah harganya dan membuat keputusan pelaburan yang dimaklumkan, peniaga boleh menggunakan pelbagai alat dan petunjuk. Teknik analisis teknikal, seperti sampul purata bergerak, purata jarak sebenar (ATR) dan gelombang Elliot, boleh membantu mengenal pasti trend, tahap sokongan dan rintangan, dan potensi masuk atau titik keluar. Di samping itu, analisis asas, termasuk petunjuk ekonomi dan maklumat khusus syarikat, juga boleh memberi gambaran tentang kesihatan keseluruhan sektor runcit dan kewangan, serta prestasi Grupo Elektra.

Dengan menggabungkan kaedah analisis ini dengan pemahaman yang mendalam tentang sejarah harga saham Grupo Elektra, pelabur mungkin lebih baik menavigasi pasaran dan membuat keputusan yang lebih tepat mengenai pelaburan mereka di syarikat Mexico yang terkenal ini.

Sebelum dagangan Grupo Elektra SAB DE CV (ELEKTRA.MX), penting untuk menilai pesaingnya dalam sektor perkhidmatan runcit dan kewangan untuk mendapatkan pemahaman yang komprehensif mengenai landskap pelaburan. Beberapa syarikat terkenal yang patut dipertimbangkan adalah:

  • Fomento Economico Mexica UBD (FEMSAUBD.MX): sebuah syarikat minuman dan syarikat runcit yang mengendalikan kedai serbaneka OXXO, Coca-Cola FEMSA, dan pelbagai perniagaan lain di Amerika Latin.
  • Walmart de Mexico SAB (WALMEX.MX): Anak syarikat Walmart Inc., syarikat ini mengendalikan rangkaian kedai runcit, termasuk pasar raya, pasar raya, dan kedai diskaun di Mexico.
  • Grupo Financiero Banorte (GFNORTEO.MX): Kumpulan perkhidmatan kewangan utama di Mexico, menyediakan perkhidmatan perbankan, broker, insurans, dan aset.

Dengan menganalisis pesaing dan prestasi mereka, pelabur mungkin lebih memahami dinamik pasaran runcit dan kewangan, mengenal pasti peluang yang berpotensi, dan membuat keputusan yang tepat ketika berdagang dengan saham Grupo Elektra SAB DE CV.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg