expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

GameStop ialah firma peruncitan video dan elektronik utama yang ibu pejabatnya berpangkalan di Texas, Amerika Syarikat. Ditubuhkan pada tahun 1984 di bawah nama Babbage, syarikat itu bertukar kepada nama semasa pada permulaan abad ini dan mempunyai kehadiran di seluruh dunia.

Majoriti kedai GameStop terletak di AS, tetapi mereka juga mempunyai lokasi di Kanada, Australia, Eropah dan tempat lain. 2004 hingga 2016 merupakan tempoh yang pesat untuk GameStop, disebabkan oleh pertumbuhan dalam permainan dalam tempoh ini. Ini diikuti dengan tempoh keadaan pasaran yang lebih sukar di mana syarikat itu kehilangan tempat disebabkan peningkatan dalam jualan dalam talian dan muat turun permainan yang mengubah pasaran.

2018 menyaksikan kerugian terbesar syarikat setakat ini, kerana mereka mengakui bahawa mereka tidak dapat menarik pembeli kerana kekurangan pembiayaan yang tersedia pada terma yang sesuai. Walau bagaimanapun, ia kekal sebagai pemain besar dalam pasaran permainan dan jenama yang diiktiraf secara meluas.

Saham GameStop didagangkan di bawah ticker GME di NYSE. Ia menjadi tajuk utama pada awal tahun 2021 kerana pertuturan meluas tentang tekanan pendek yang menyebabkan nilainya meningkat lebih 30 kali ganda dalam masa kurang daripada sebulan dagangan. Ini membawa kepada tempoh turun naik yang berterusan dalam harga saham GameStop yang menyebabkan sesetengah pelabur mengaut banyak wang dan yang lain rugi.

Sebelum tekanan pendek berlaku, saham telah jatuh dalam nilai disebabkan oleh keadaan pasaran yang berubah-ubah yang dihadapi oleh syarikat dan kerugian yang mereka nyatakan sejak merosot sekitar 2016.

Persoalan besar yang dihadapi pelabur sejak itu ialah sama ada mereka berpendapat bahawa GameStop boleh mengubah keadaan dan berkembang maju dalam era permainan digital atau tidak. Tahap turun naik yang tinggi sejak itu menunjukkan bahawa soalan ini kekal relevan dan telah memastikan bahawa harga saham GameStop telah turun naik dengan banyaknya.

Bagi pelabur yang mencabar, turun naik berterusan saham GameStop yang akan menjadi paling menarik. Lazimnya tiada dividen bahagian GameStop dibayar, tetapi cara harganya berubah secara meluas bermakna ia mungkin menarik bagi seseorang yang ingin mencuba dan memperoleh keuntungan besar.

Pelabur yang lebih berhati-hati boleh beralih kepada dana yang termasuk GameStop serta saham lain. Sama ada, ini ialah saham yang telah mengalami perubahan besar pada masa lalu dan yang mungkin akan berlaku sesuatu yang serupa pada masa hadapan, jadi ia lebih berkemungkinan menarik seseorang yang mencari tahap turun naik yang lebih tinggi daripada purata.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg