expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Fresenius adalah firma penjagaan kesihatan terkemuka, yang beroperasi dari Bad Homburg, Jerman. Fresenius telah menanam dengan teliti rangkaian pusat dialisis buah pinggang pesakit yang melayani lebih daripada 345,000 pesakit sehingga kini. Fresenius ditubuhkan pada tahun 1912 tetapi bergabung dengan penjagaan perubatan kebangsaan W.R. Grace pada tahun 1996 untuk menubuhkan penjagaan perubatan Fresenius. Sejak itu, Fresenius bukan sahaja membangunkan bahagian pasaran yang kukuh di pasaran dialisis di Jerman tetapi juga di Amerika Syarikat. Ia mempunyai pangkalan Amerika Utara di Massachusetts, yang membolehkannya untuk mengamankan kedudukan pasaran 38%.

Fresenius mempunyai pelbagai laman web yang menghasilkan rawatan untuk penyakit buah pinggang peringkat akhir (ESRD), termasuk lokasi di Jepun, Jerman dan Amerika Syarikat. Pertumbuhan syarikat telah disokong oleh pengambilalihan beberapa syarikat. Pengambilalihan pertama dialisis Liberty yang memegang, yang berharga $ 1.5 bilion, menambah klinik 201 di bawah payung Fresenius. Pengambilalihan yang paling baru-baru ini adalah satu lagi langkah bercita-cita tinggi-pembelian $ 2 bilion NxStage, pengeluar Amerika di rumah di rumah.

Harga saham Fresenius telah menghasilkan pulangan yang besar untuk pelabur jangka panjang sejak penyenaraian awamnya di Bursa Saham Frankfurt. Pulangan sepanjang masa hingga Januari 2023 akan sama dengan hasil 1,605%, tetapi ia mungkin lebih besar daripada ini. Pada bulan Mei 2017, harga saham Fresenius memuncak pada sekitar € 80 yang serendah € 4.49 pada Januari 1996.

Harga saham Fresenius mengambil giliran yang lebih teruk apabila syarikat memasuki milenium baru. Setelah mencapai paras tertinggi sepanjang € 13.39 pada bulan November 2000, saham Fresenius (Freg.DE) jatuh pada tahun-tahun berikutnya. Ini mungkin disebabkan oleh pecah gelembung dot-com, yang menjejaskan kebanyakan ekuiti, dan kejatuhan penalti kewangan $ 468 juta syarikat untuk pengebilan untuk ujian perubatan yang tidak perlu.

Saham Fresenius kemudian mengalami beberapa tempoh kenaikan harga, bermula pada pertengahan 2000-an, ketika ia memuncak pada € 21.02 pada bulan April 2007. Berikutan kemalangan kewangan global, harga saham Fresenius mengalami lonjakan terbesarnya pada awal hingga ke pertengahan 2010. Pengambilalihan Liberty Dialisis Holding adalah pemangkin untuk trend kenaikan harga lima tahun, memuncak pada € 67.94 pada November 2015. Tinggi sepanjang masa € 79.49 dicapai pada bulan Mei 2017.

Terdapat beberapa gergasi penjagaan kesihatan yang disenaraikan secara terbuka yang boleh dianggap pesaing dari Fresenius. Kesihatan Komuniti adalah salah satu rakan terkemuka dalam industri penjagaan kesihatan. Firma Fortune 500 ini kini menjadi penyedia perkhidmatan penjagaan kesihatan umum Amerika, termasuk kemudahan penjagaan akut. Ia mempunyai sistem penyampaian penjagaan kesihatan yang aktif dalam tidak kurang daripada 47 pasaran.

DaVita yang berpangkalan di Denver adalah satu lagi pesaing terkenal untuk Fresenius, terutamanya di pasaran Amerika Utara. DaVita adalah syarikat lain yang memberi tumpuan tepat pada penjagaan buah pinggang, dengan dialisis dan lain-lain perkhidmatan dan diagnostik berasaskan makmal yang berkaitan.

Baxter International yang berpangkalan di Deerfield adalah satu lagi penyedia penjagaan kritikal dan sokongan buah pinggang yang lain, yang beroperasi sejak tahun 1931. Fresenius mempunyai salah satu tenaga kerja terbesar dalam sektor penjagaan buah pinggang, dengan kedua-dua sistem kesihatan masyarakat dan Baxter International yang mempunyai pangkalan pekerja satu perenam dari Saiz Fresenius.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg