expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Ditubuhkan pada tahun 2007, berikutan penggabungan dengan Mobilcom, Freenet AG adalah sebuah syarikat telekomunikasi Jerman, yang beribu pejabat di Schleswig-Holstein. Syarikat itu telah berkembang menjadi "penyedia gaya hidup digital". Satu yang menawarkan kecekapan teras di luar telekomunikasi dan ke televisyen, tenaga dan Internet of Things (IoT).

Ia pada asalnya bermula sebagai penyedia internet jalur lebar, tetapi anak syarikat syarikat ini dijual ke United Internet pada tahun 2009. Sejak itu, tumpuan utamanya adalah pada komunikasi mudah alih. Ia adalah penyedia rangkaian mudah alih di Jerman, dengan tarif yang sangat fleksibel yang membolehkan firma berkembang menjadi jenama komunikasi mudah alih bebas rangkaian terbesar di negara ini.

Freenet juga aktif dalam industri televisyen dan media, dengan tumpuan tambahan terhadap perkhidmatan IPTV dan televisyen terestrial digital percuma.

Sejarah harga saham Freenet telah bergolak. Pada awal Februari 2000, saham Freenet bernilai € 67.25. Walau bagaimanapun, menjelang September 2001, harga sahamnya telah menjunam hanya € 1.59 sesaham. Pada pertengahan 2000-an, ketika telefon pintar mula berkembang, saham Freenet pulih dengan kuat, mencapai € 24.82 menjelang Julai 2007.

Kemalangan kewangan global 2008 tidak sedikit untuk meningkatkan nilai Freenet, jatuh ke € 2.94 menjelang Disember 2008. Walau bagaimanapun, pertumbuhan komunikasi mudah alih yang berterusan menyaksikan Freenet terus sepanjang laluan pertumbuhannya. Menjelang pertengahan tahun 2015, harga saham Freenet telah memecahkan tanda € 31.

Tempoh itu nampaknya menjadi puncak bagi nilai saham Freenet, kerana ia berjuang untuk mengekalkan titik harga sejak itu. 2018 adalah tahun yang miskin untuk Freenet, dengan harga sahamnya jatuh ke € 17.35. Pada urat positif, harga saham Freenet belum rendah sejak ini, kecuali untuk contoh awal pandemik Covid-19. Walau bagaimanapun, saham stabil di atas € 20 hingga 2022.

Beberapa syarikat telekomunikasi di seluruh dunia boleh dianggap pesaing untuk Freenet AG. Deutsche Telekom AG boleh dikatakan salah satu firma telekomunikasi terbesar di Jerman. Beribu pejabat di Bonn, Deutsche Telekom kini merupakan syarikat Fortune 500 yang sangat terkenal, dengan beberapa anak syarikat terkenal di dunia termasuk T-Mobile.

Dari segi telekomunikasi mudah alih dan talian darat, pesaing terdekat untuk Freenet boleh dikatakan Drillisch AG. Juga dikenali sebagai 1 & 1 Drillisch, syarikat ini menawarkan Internet United sebagai pemegang saham majoriti- syarikat yang memperoleh anak syarikat jalur lebar Freenet pada tahun 2009. Pendapatan antara Freenet dan 1 & 1 Drillisch sangat serupa, meletakkan mereka di bawah anak-anak di bawah seperti Deutsche Telekom's T- Mudah alih.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg