expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Pengawal Selia:

×
CySEC

Skilling Ltd, dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Cyprus (CySEC) di bawah lesen CIF No. 357/18

Teruskan
FSA

Skilling (Seychelles) Ltd, diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Perkhidmatan Kewangan (FSA) di bawah lesen No. SD042

Teruskan

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

Saham yang paling popular dan meningkat naik.

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Fraport adalah sebuah syarikat pengangkutan Jerman yang terletak di Frankfurt, membekalkan penyelesaian lapangan terbang pengurusan dan operasi terbaik dalam kelas sejak tahun 1924. Walaupun beribu pejabat di Frankfurt dan sebahagian besarnya beroperasi dari Lapangan Terbang Frankfurt, Fraport mempunyai minat di beberapa lapangan terbang lain di seluruh dunia.

Fraport mempunyai pemilikan penuh Lapangan Terbang Ljubljana Slovenia, serta dua lapangan terbang di Brazil (Fortaleza dan Porto Alegre). Ia juga mempunyai kepentingan terkawal di Lapangan Terbang Antarabangsa Jorge Chavez dan Burgas dan Lapangan Terbang Bulgaria.

Pada bulan Disember 2015, Fraport juga memperoleh kontrak yang menguntungkan dengan kerajaan Yunani untuk menguruskan sehingga 14 lapangan terbang serantau di seluruh tanah besar dan Kepulauan Yunani untuk tempoh minimum 40 tahun. Kepakaran utama Fraport adalah pengendalian tanah, di lapangan terbang sendiri dan lapangan terbang yang dikendalikan oleh pihak ketiga.

Sejarah sepanjang masa harga Fraport adalah pertumbuhan mantap. Pada akhir tahun 2022, saham Fraport bernilai lebih daripada 16% lebih tinggi daripada pada tahun 2001. Adalah adil untuk mengatakan bahawa harga saham Fraport akan menghasilkan pertumbuhan sepanjang masa yang lebih besar sekiranya tidak untuk pandemik Covid-19, yang mengguncang industri perjalanan udara ke terasnya.

Antara tahun 2001 dan 2018, saham Fraport biasanya dilihat sebagai pegangan kenaikkan di kalangan pelabur. Harga saham Fraport meningkat dari paras terendah € 17 pada bulan Januari 2003 hingga tertinggi € 96.58 pada Januari 2018. Kemunculan pesat dari pandemik Covid-19 menyaksikan saham Fraport terjun dari € 69.82 pada bulan Februari 2020 hingga € 36.66 pada bulan Mac 2020. jatuh lebih jauh kepada € 31.02 pada bulan Oktober tahun itu.

Harga saham Fraport pulih sedikit melalui 2021, kerana sekatan penguncian mula memudahkan dan perjalanan udara menjadi lebih mudah sekali lagi. Pada bulan November 2021, ia memuncak pada € 67.40 sesaham. Walau bagaimanapun, trend umum dalam beberapa tahun kebelakangan ini telah menjadi penurunan harga, dengan saham Fraport turun lebih daripada 56% antara 2017-2022.

Pesaing Fraport termasuk beberapa perniagaan lapangan terbang antarabangsa terbesar di planet ini. Lapangan Terbang Frankfurt adalah salah satu hab penerbangan terbesar di Eropah, jadi seperti Heathrow Airport Holdings (dahulunya dikenali sebagai BAA), pastinya dianggap sebagai pesaing utama.

Di tempat lain di Eropah, perniagaan lapangan terbang utama lain termasuk Flughafen Zuerich, yang memiliki dan menguruskan Lapangan Terbang Zurich di bandar Switzerland. Lapangan Terbang Copenhagen adalah satu lagi perniagaan lapangan terbang utama, memiliki dan mengurus lapangan terbang Copenhagen dan Roskilde.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

device-default.png

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg