expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham Ford Motor Co

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Ford Motor Company (F.US) adalah pengeluar kereta multinasional Amerika yang beribu pejabat di Dearborn, Michigan. Dengan permodalan pasaran semasa sebanyak $ 47.63 bilion pada 29 Ogos, 2023, ia adalah salah satu pembuat kereta terbesar di dunia.

Diasaskan oleh Henry Ford pada tahun 1903, ia merevolusikan industri automotif dengan pengenalan garis pemasangan dan teknik pengeluaran besar -besaran. Ia memainkan peranan penting dalam membuat kereta yang berpatutan untuk orang ramai, terutamanya dengan model ikonik T.

Ia dipublikasikan pada tahun 1956, menawarkan saham kepada pelabur. Sepanjang sejarahnya, syarikat itu telah menghasilkan model popular seperti Mustang, F-150, dan Explorer, menjadi sinonim dengan budaya automotif Amerika. Hari ini, Ford terus berinovasi dan menyesuaikan diri dengan perubahan permintaan pasaran dengan melabur dalam kenderaan elektrik, teknologi hibrid, dan memandu autonomi.

Sepanjang lima tahun yang lalu, harga saham saham Ford Motor Company telah naik dan turun. Harga terendah telah dialami pada bulan Mac 2020 apabila stok mencecah $ 3.96, yang kebanyakannya dikaitkan dengan pandemik COVID-19 yang menyebabkan kemalangan pasaran di seluruh dunia. Titik tertinggi yang dicapai oleh stok adalah pada bulan Januari 2022, ketika mencapai $ 24.62.

Apabila meneroka strategi perdagangan, terdapat beberapa pilihan yang tersedia untuk peniaga. Contohnya ialah perdagangan hari, yang merupakan strategi perdagangan popular yang melibatkan membeli dan menjual stok dalam satu hari. Strategi lain adalah perdagangan swing, yang melibatkan memegang stok untuk tempoh masa yang lebih lama, seperti beberapa minggu atau bulan, untuk mendapat manfaat daripada peningkatan pasaran. Strategi lain adalah salinan perdagangan, perdagangan kedudukan dan perdagangan scalping. Terdapat juga beberapa alat dan petunjuk yang boleh digunakan oleh peniaga untuk menganalisis stok. Contohnya termasuk corak candlestick, carta baris, dll.

Jika anda mempertimbangkan perdagangan saham Ford Motor Company, penting untuk menjalankan penyelidikan menyeluruh terhadap pesaing syarikat sebelum membuat sebarang keputusan. Ini akan membantu anda menentukan kesihatan keseluruhan industri automotif dan menilai potensi risiko dan ganjaran perdagangan. Pesaingnya termasuk tetapi tidak terhad kepada:

  • General Motors (GM.US): Perbadanan multinasional Amerika yang terkenal dengan pembuatan kenderaan, termasuk jenama ikonik seperti Chevrolet, Cadillac, dan GMC.
  • Tesla Motors Inc. (TSLA.US): Kenderaan Elektrik Amerika dan Syarikat Tenaga Bersih, yang diterajui oleh Elon Musk, menghasilkan kereta elektrik, bateri, dan produk solar.
  • Volkswagen Group (VOW.DE): Konglomerat automotif Jerman terkemuka, menghasilkan pelbagai kenderaan di bawah pelbagai jenama seperti Volkswagen, Audi, Porsche, dan banyak lagi. Ia adalah pemain penting dalam industri kereta global.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg