expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

Fielmann adalah sebuah syarikat yang didagangkan secara umum di Indeks Stok Jerman, yang diasaskan pada tahun 1972 oleh Günther Fielmann. Ia telah berkembang menjadi salah satu rantaian runcit optik terbesar di Eropah dan seterusnya. Permodalan pasaran semasa syarikat berada pada EUR 3 bilion, menjadikannya salah satu syarikat paling berharga Jerman.

Fielmann mempunyai rangkaian lebih daripada 500 kedai dan kira -kira 8,000 pekerja. Kejayaan syarikat adalah disebabkan oleh perkongsian perniagaannya yang kukuh dan komitmen terhadap produk dan perkhidmatan yang berkualiti dengan harga yang menarik. Pelabur yang mencari pendedahan kepada pasaran runcit optik yang semakin meningkat harus mempertimbangkan Fielmann sebagai pilihan yang menarik. Dengan sejarah kejayaan yang panjang, kedudukannya yang baik dan akan terus memberikan pulangan yang kuat pada masa akan datang.

Harga saham Fielmann AG telah menyaksikan banyak turun naik sejak bertahun -tahun. Stok mencapai titik tertinggi pada tahun 2017 sekitar € 75, hanya untuk menurun secara mendadak ke sekitar € 50 pada 2018, kini ia berdagang sekitar € 30 pada tahun 2022.

Syarikat itu terjejas oleh beberapa peristiwa sepanjang tahun lalu yang mempunyai kesan yang signifikan terhadap harga sahamnya. Keputusan pendapatan 2020 suku kedua Fielmann melebihi jangkaan, yang membawa kepada peningkatan nilai saham. Begitu juga, berita peningkatan permintaan untuk kacamata kerana pandemik telah positif bagi syarikat itu dan melihat lonjakan harga saham.

Pesaing Fielmann termasuk gergasi industri optik seperti Essilor dan Luxottica tetapi juga lebih kecil, lebih banyak pemain khusus seperti eyelevel, Kering, dan Grandvision. Semua syarikat ini mempunyai persamaan dari segi penawaran produk dan pasaran sasaran; Walau bagaimanapun, mereka berbeza dengan harga saham masing -masing.

Fielmann secara konsisten mengatasi pesaingnya dari segi prestasi saham, menunjukkan kekuatan dan kestabilan relatifnya dalam industri optik. Walau bagaimanapun, Fielmann juga mempunyai beberapa kelemahan yang boleh dieksploitasi oleh pesaingnya. Sebagai contoh, saiznya yang agak kecil menjadikan mereka terdedah kepada syarikat -syarikat yang lebih besar dengan keupayaan pengeluaran yang lebih maju. Di samping itu, pergantungan mereka terhadap kedai -kedai fizikal, berbanding dengan jualan dalam talian, meninggalkan mereka pada kelemahan ketika datang ke kemudahan dan aksesibilitas.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg