expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham ExxonMobil

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

ExxonMobil (XOM.US) adalah syarikat tenaga multinasional dengan permodalan pasaran sebanyak $ 426.21 bilion pada 28 Julai, 2023. Ditubuhkan pada tahun 1999 melalui penggabungan Exxon dan Mobil, akar syarikat itu kembali ke abad ke -19. Ia ditubuhkan pada tahun 1870 sebagai minyak standard New Jersey, sementara Mobil ditubuhkan pada tahun 1911 sebagai Syarikat Minyak Standard New York.

Kedua -dua syarikat memainkan peranan penting dalam industri minyak dan gas, dan penggabungan mereka mencipta salah satu syarikat tenaga terbesar di seluruh dunia. ExxonMobil beroperasi di pelbagai segmen, termasuk penerokaan, pengeluaran, penapisan, dan pemasaran produk petroleum dan petrokimia. Dengan sejarah lebih dari satu abad, syarikat itu mengekalkan kedudukannya sebagai pemain utama dalam sektor tenaga global, yang menyumbang kepada keperluan tenaga dunia.

Melihat sejarah harga saham ExxonMobil dalam tempoh lima tahun yang lalu, kita dapat melihat bahawa stok mencapai harga tertinggi pada bulan April 2023, apabila ia mencecah $ 119.92 sesaham. Ini kemungkinan besar disebabkan oleh prestasi yang kukuh sektor tenaga pada masa itu, yang didorong oleh permintaan global yang semakin meningkat untuk tenaga. Walau bagaimanapun, harga terendah saham adalah pada bulan Mac 2020, apabila pandemik COVID-19 global melanda keras, dan stok mencapai $ 30.11 sesaham. Ini adalah kejatuhan yang ketara, yang banyak pelabur mungkin dilihat sebagai peluang membeli yang baik.

Strategi perdagangan yang boleh dipertimbangkan oleh peniaga ketika menganalisis stok ini dapat melihat trend harga. Peniaga boleh menggunakan alat analisis teknikal, seperti purata bergerak atau pengayun yang hebat, untuk mengenal pasti trend sepanjang jangka masa yang berbeza. Ini dapat membantu peniaga mengenal pasti apabila stok oversold atau overbought, yang dapat menunjukkan potensi membeli atau menjual peluang.

Sebelum memulakan perdagangan stok ExxonMobil, penting untuk mempertimbangkan semua pesaingnya dalam industri minyak dan gas. Mengetahui dan mengkaji pesaing industri boleh memberikan wawasan yang berharga mengenai trend dan dinamik pasaran, membolehkan anda membuat keputusan perdagangan yang lebih bermaklumat. Mereka termasuk:

  • Chevron Corporation (CVX.US): Chevron, sebuah tenaga utama, beroperasi di lebih daripada 180 negara dan terlibat dalam semua aspek pengeluaran tenaga, termasuk penerokaan, pengeluaran, penapisan, dan pemasaran. Di samping itu, Chevron mempunyai portfolio yang pelbagai, termasuk tenaga boleh diperbaharui.
  • Royal Dutch Shell (RDS-B.US): Shell adalah pemimpin global yang lain dengan operasi di lebih daripada 70 buah negara, menawarkan perkhidmatan dalam pengeluaran gas, minyak, dan kimia. Sama seperti Chevron, kepelbagaian Shell ke dalam tenaga boleh diperbaharui, terutamanya angin dan tenaga solar, menjadikannya pelaburan jangka panjang yang lebih menarik.

Pesaing lain yang mungkin anda pertimbangkan ialah: BP (BP.US) dan ConocoPhillips (COP.US).

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg