expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

EVOTEC adalah sebuah syarikat bioteknologi Jerman yang terletak di bandar Hamburg. Sejak tahun 1993, EVOTEC telah berusaha untuk menguji dan membangunkan rawatan di seluruh kawasan terapeutik, iaitu keadaan neurologi, penyakit metabolik, kanser dan penyakit berjangkit.

Sehingga Oktober 2009, EVOTEC secara rasmi memasuki Indeks TECDAX, memantau prestasi 30 syarikat teratas Jerman dalam industri teknologinya. Sehingga November 2021, EVOTEC juga merasmikan penyenaraian sekunder sahamnya di Bursa Saham US100 yang berpangkalan di AS.

Sehingga 2021, EVOTEC mencatatkan pendapatan tahunan berjumlah € 618m, dengan asas pekerja lebih daripada 4,200. Sejak giliran milenium, EVOTEC telah memulakan satu siri pengambilalihan berprofil tinggi untuk meningkatkan kepakaran dalamannya. Ini termasuk pembelian jenama biotek seperti Euprotec, Aptuit, Just Biologics dan Rigenerand.

Harga saham EVOTEC telah berubah -ubah dengan ketara sejak tawaran awam awalnya (IPO). Ia mencapai nilai sepanjang masa sebanyak € 92.50 pada bulan Mac 2000, sebelum menjunam dengan cepat hingga hanya € 5.50 pada bulan September 2001. Harga saham EVOTEC sebahagian besarnya rata-rata untuk selebihnya dekad dan ke 2010 dan persekitaran pasca-kemelesetan .

Malah, tidak sampai awal 2017 bahawa harga saham EVOTEC akan mula mendapat daya tarikan sekali lagi, meningkat kepada € 21.13 pada bulan Oktober tahun itu. Spike ini bertepatan dengan pengambilalihan syarikat pembekal perkhidmatan pembangunan dadah dalam perjanjian bernilai € 256m.

Ketika pandemik Covid-19 melanda, saham biotek seperti EVOTEC menikmati pendedahan yang lebih besar, mengakibatkan harga sahamnya meningkat pada € 45.07 pada awal Oktober 2021. Sejak itu telah kehilangan sebahagian besar keuntungan tersebut dan pada tahun 2022 harga saham EVOTEC turun sentuhan ke atas 61%.

Terdapat beberapa pesaing dalam bidang pembangunan bioteknologi dan dadah untuk EVOTEC. Biontech boleh dikatakan pemain terbesar dalam ruang pembangunan bioteknologi dan dadah, dengan penilaian lebih daripada $ 37bn. Biontech juga beribu pejabat di Jerman (Mainz).

Sains Hayat gergasi Eurofins boleh dikatakan sebagai firma terpanjang dalam bidang ini, yang ditubuhkan pada tahun 1987. Firma ini mempunyai lokasi yang merangkumi semua empat penjuru dunia, dengan pangkalan pekerja hampir 58,000 kerdil EVOTEC.

Syarikat biopharmaceutical berasaskan penyelidikan, AstraZeneca, adalah satu lagi pemain utama dalam bidang EVOTEC. Syarikat beribu pejabat Cambridge telah memainkan peranan penting dalam pembangunan ubat-ubatan dan rawatan di seluruh kawasan terapi, termasuk penyakit pernafasan seperti Covid-19.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg