expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Equinor ialah sebuah syarikat tenaga multinasional yang berpangkalan di Stavanger, Norway. Syarikat itu terhasil daripada penggabungan 2007 antara Statoil dan Norsk Hydro. Saham Equinor dimiliki oleh Kerajaan Norway dan orang awam. Sehingga 2017, Kementerian Petroleum dan Tenaga Norway memiliki 67% Equinor. Baki 33% adalah saham awam, itulah sebabnya harga saham Equinor menarik minat peniaga.

Sebagai sebuah syarikat, Equinor terutamanya berurusan dalam petroleum. Ia beroperasi di 36 negara dan, pada tahun 2020, ia dinamakan oleh Forbes sebagai syarikat awam ke-169 terbesar di dunia. Sebagai sebahagian daripada usaha berterusannya untuk memodenkan dan kekal sebagai pemain utama dalam sektor tenaga, Equinor melabur sebahagian daripada $90 bilion+ hasilnya ke dalam tenaga boleh diperbaharui, termasuk biofuel dan tenaga angin.

Harga saham Equinor sebahagian besarnya dipengaruhi oleh bekalan dan permintaan tenaga, serta keadaan ekonomi, peristiwa global dan politik. Hasil tahunan untuk 2021 ialah $90.92 bilion, yang mewakili peningkatan 98.45% daripada 2020.
Sejarah harga saham Equinor menunjukkan satu siri puncak dan palung antara tahun 2001 dan hari ini. Syarikat itu mula-mula disenaraikan di bursa Oslo dan New York Stock pada tahun 2001. Ini menandakan permulaan minat dunia pedagang terhadap harga saham Equinor.

Ia membenarkan Equinor mengumpul modal dan berkembang ke negara baharu, termasuk Algeria, Nigeria dan Angola. Harga saham Equinor dibuka pada $4 pada tahun 2001. Peningkatan pada tahun 2022 menyebabkan saham Equinor bernilai $37, yang mewakili lebih daripada peningkatan 700% sejak IPO syarikat.

Anda boleh membeli saham dalam Equinor, atau anda boleh memperdagangkannya. Membeli saham juga dikenali sebagai pelaburan. Ini bermakna anda melabur secara langsung dalam syarikat dengan membeli aset asas (iaitu saham). Melakukan ini bermakna nilai pelaburan anda terikat secara langsung dengan nilai syarikat. Jika harga saham Equinor meningkat, nilai pelaburan anda akan meningkat. Jika harga saham Equinor menurun, nilai pelaburan anda akan berkurangan.

Dagangan adalah berbeza. Apabila anda berdagang saham Equinor, anda membuat spekulasi tentang pergerakan harga. Ini bermakna anda tidak memiliki aset asas. Oleh itu, nasib anda tidak semestinya terikat dengan turun naik harga saham Equinor. Saham Trading Equinor bermakna anda boleh pergi membeli jika anda percaya nilainya akan meningkat atau menjadi pendek jika anda percaya nilainya akan menurun.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg