expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Saham E.ON Energy

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Pesaing

Tentang

Sejarah

Pesaing

E.ON (EOAN.DE) adalah sebuah syarikat utiliti elektrik multinasional Jerman yang beribu pejabat di Essen, Jerman. Sehingga 22 September 2023, topi pasaran semasa berada pada € 14.92 bilion. E.ON adalah salah satu pengendali rangkaian dan infrastruktur tenaga terbesar di Eropah, yang menawarkan penyelesaian pelanggan yang inovatif.

Ditubuhkan pada tahun 2000 melalui penggabungan VEBA dan VIAG, E.ON mempunyai sejarah yang kaya dalam sektor tenaga. Syarikat ini beroperasi dalam pelbagai segmen termasuk rangkaian tenaga, penyelesaian pelanggan, dan pembaharuan. Ia menyediakan elektrik dari ladang angin darat dan luar pesisir, PV solar, dan sumber penyimpanan tenaga. Ia dipublikasikan pada 25 Jun 2001, dan disenaraikan di Bursa Saham Frankfurt di bawah simbol ticker EOAN.DE. Syarikat ini memainkan peranan penting dalam memacu kemampanan dan menggerakkan peralihan Eropah ke tenaga hijau.

Dalam tempoh 5 tahun yang lalu, stok E.ON SE telah mencapai titik tertinggi dan mengalami titik terendahnya. Pada bulan Februari 2022, harga saham mencapai paras tertinggi sepanjang € 12.544. Walau bagaimanapun, pada bulan Oktober 2022, harga saham turun ke titik terendahnya sebanyak € 7.280.

Jika anda seorang peniaga yang mempertimbangkan perdagangan stok E.ON SE, beberapa strategi perdagangan yang anda boleh pertimbangkan termasuk perdagangan hari, dagangan swing, perdagangan salinan, perdagangan kedudukan, dan perdagangan scalping. Setiap strategi perdagangan ini sesuai dengan peniaga yang berbeza dengan gaya dan keutamaan yang berbeza. Sebagai contoh, dagangan hari sesuai untuk peniaga yang ingin memasuki dan keluar perdagangan pada hari yang sama, sementara perdagangan kedudukan sesuai untuk peniaga yang lebih suka memegang jawatan mereka untuk tempoh yang lebih panjang.

Apabila menganalisis stok, beberapa alat dan penunjuk yang boleh anda pertimbangkan termasuk termasuk retracements Fibonacci, awan Ichimoku, dan purata bergerak. Sebagai contoh, Fibonacci Retracements adalah alat analisis teknikal yang membantu peniaga mengenal pasti tahap pembalikan harga yang berpotensi.

Sebelum anda memulakan perdagangan stok E.ON, penting untuk mempertimbangkan industri syarikat dan pesaingnya. Pesaingnya termasuk tetapi tidak terhad kepada:

  • RWE AG (RWE.DE): RWE AG adalah syarikat tenaga multinasional Jerman yang beribu pejabat di Essen, Jerman. Ditubuhkan pada tahun 1898, RWE mempunyai sejarah yang panjang dalam sektor tenaga dan merupakan salah satu syarikat utiliti terkemuka di Eropah. Ia beroperasi dalam pelbagai segmen industri tenaga, termasuk penjanaan elektrik, perdagangan, dan pengedaran, serta tenaga boleh diperbaharui dan pengurusan grid.
  • Engie (ENGIE.PA): Engie, yang dahulunya dikenali sebagai GDF Suez, adalah sebuah syarikat utiliti multinasional Perancis yang beribu pejabat di La Défense, Perancis. Ditubuhkan pada tahun 2008, Engie adalah pemain utama dalam sektor tenaga dan perkhidmatan global. Syarikat ini beroperasi dalam pelbagai segmen, termasuk pengeluaran elektrik dan gas asli, pengedaran, dan jualan, serta perkhidmatan tenaga dan penyelesaian.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah penunjuk daripada purata wajaran masa. Walaupun Skilling berupaya memberikan spread yang kompetitif untuk semua jam perdagangan, pelanggan harus memerhatikan bahawa ianya mungkin berbeza dan terdedah terhadap keadaan pasaran asas. Perkara di atas disediakan untuk tujuan penunjuk sahaja. Pelanggan disarankan untuk memeriksa pengumuman berita penting di Kalendar Ekonomi kami, contohnya yang boleh mengakibatkan kelebaran spread.

Spread di atas berlaku dalam keadaan perdagangan biasa. Skilling berhak untuk mengubah spread di atas mengikut keadaan pasaran seperti pada 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Tanpa Kerumitan, dengan saiz perdagangan yang fleksibel serta tanpa komisen!*

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Tiada komisen, hanya spread
  • Saham pecahan tersedia ada
  • Platform yang mudah digunakan

*Bayaran lain mungkin dikenakan.

Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan modal yang datang dengan membeli aset asas.

CFD
Ekuiti
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage
Pegang posisi yang lebih besar daripada wang tunai yang anda miliki

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan
Tidak perlu memiliki aset dasar

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg